Videopresentatie over podcasting

Podcasting Smetty - Klik voor grotere versie

Afgelopen week heeft Cindy De Smet (online beter bekend als Smetty) een Videoconferentie presentatie over Podcasting gegeven voor het Impulscentrum. Deelnemers zaten in Brugge (daar zat Cindy ook), Kortrijk, Gent en Leuven en het geheel werd live gestreamd en staat als archief nog steeds online. Cindy heeft haar PowerPoint ook via SlideShare beschikbaar gesteld.
Zoals ik ook in de reactie bij het bericht bij Smetty aangeef lijkt het me een uur lang hard werken omdat ze niet alleen PowerPoint gebruikt, maar ook schakelt naar het laten zien (en horen!) van live websites/podcasts (zat ik opeens te kijken en luisteren naar een opname van een demonstratie van een opname van mezelf) en produceert tijdens de sessie ook nog even een korte podcast met behulp van Audacity. En dat terwijl ze de camera voor de kijkers op afstand én de zaal zelf in de gaten moet houden. Dan moet je in ieder geval goed weten wat je wilt gaan vertellen en laten zien. Zeker gezien het feit dat, zoals Cindy aan het begin aan geeft, ze hier normaal veel meer tijd voor uittrekt.

Productie technisch valt er nog wat te schaven voor de organisatoren. Zo moet je nu in het archief eerst een hele tijd naar de voorbereidingen kijken voordat je bij de presentatie van Cindy komt. Ook de opstelling van de deelnemers/camera’s op afstand behoeft wat aandacht. Op een lokatie is de zaal heel groot (collegezaal), het aantal deelnemers niet en zitten ze ergens halverwege in het donker. Dat is ook voor een spreker niet prettig lijkt me. Het wegvallen van de verbinding bij een van de locaties is waarschijnlijk nooit helemaal te voorkomen, maar natuurlijk wel heel vervelend omdat je de spreker zo van een deel van zijn/haar publiek berooft.