mrt 222007
 
Google Maps GEORSS - Klik voor grotere versie

Op het Google Maps API blog wordt melding gemaakt van het feit dat Google Maps nu ook KML en GeoRSS ondersteuning heeft. Praktisch gezien betekent het dat het aantal manieren waarop je informatie voor Google Maps kunt aanleveren is toegenomen én dat de gebruiksmogelijkheden van GeoRSS en KML groter zijn geworden. GeoRSS wordt nu al gebruikt om in een RSS-feed coördinaten op te nemen voor ofwel de hele feed, ofwel individuele berichten. Voor het blog hier is dat nu alleen voor de hele feed. Als je de RSS-feed toevoegt aan Google Maps krijg je het resultaat zoals je in de screenshot hierboven ziet. Als je het live wilt zien, dat ziet er zo uit.
Een andere zinvolle (vind ik) RSS-toepassing is het afbeelden van een RSS-feed met van foto’s die op Flickr voorzien zijn van informatie over de locatie waar ze genomen zijn.
Dat ziet er zo uit:
Google Maps GEORSS - Klik voor grotere versie En ook deze is natuurlijk live te bekijken.
Wat je hier ziet is een RSS-feed van Flickr met een stuk of zeven foto’s uit mijn account met daarin opgenomen de georss informatie voor elke foto. Ik heb een extra filter toegevoegd door de tag “geocoded” verplicht te stellen zodat alleen foto’s die voorzien zijn van coördinaten dan getoond worden.
Eens kijken hoelang Yahoo! die functionaliteit open laat staan voor Google-klanten…

CeBIT – on Experience

 Gepubliceerd door om 23:15  Internet
mrt 222007
 
CEBIT

OK, toch nog een bericht over de CeBIT (de nc6320 is inmiddels zo goed als ingericht). Ik wilde je nog even wijzen op de lijst berichten bij Hans Mestrum over de bloggers op de CeBIT. Daar vind je ook de verwijzingen naar de foto’s die hij gemaakt heeft en een aantal filmpjes. Een daarvan wil je in het bijzonder op wijzen (en niet omdat ik daar ook even in beeld kom) en dat is die over de WifiWall van Conceptronics. Het gaat om een heel interessant concept voor het verbeteren van de Wifi-ontvangst in huis. Namelijk door het gebruik van de aanwezige coax-kabels en tv-kastjes. Lijkt erg op het systeem waarbij het stroomnet wordt gebruikt, maar veel goedkoper.