CeBIT – tot Venlo ging het goed

 Gepubliceerd door om 11:41  Algemeen
mrt 192007
 

Met de trein op weg naar Hannover. Tot Venlo probleemloos. Helaas blijkt de aansluitende trein naar Düsseldorf vandaag niet te rijden. Dus een uur wachten en hopen dat die wel komt. Duitsers blijken al net zo positief te praten over de spoorwegen als Nederlanders.
Nou ja, ik heb nog een alternatief traject dat minder ICE bevat, maar er wel voor zorgt dat ik toch om half vier in Hannover ben.

(hmm, als ik het goed begrijp had ik voor dit soort berichten eigenlijk Twitter moeten gebruiken)

Second Life video: Amsterdam Arena

 Gepubliceerd door om 06:44  Second Life
mrt 192007
 
Amsterdam Arena - Klik voor grotere versie

Nee, ik ben zeker geen Ajax fan (in ieder geval niet als ze tegen PSV spelen), dus dat was geen speciale reden om juist hier een filmclip op te nemen. Maar de aankondiging dat de wedstrijd Ajax – PSV ook in de Second Life versie van de Arena (SLURL) te zien zou zijn maakte me wel nieuwsgierig. Tijdens de wedstrijd kwam ik er overigens niet in. Volgens mij waren er toen maar zo’n 24 personen in het stadion, dus als dat de maximale capaciteit is, dan zal het er erg leeg uitgezien hebben. In het stadion hangen een aantal schermen waar video naar toe gestreamed wordt. Grappig is dat elke keer als je binnen komt de video opnieuw start. Ik weet niet of dat betekent dat elke bezoeker een on demand stream geleverd krijgt. Hoe dat dan moet werken bij live uitzendingen weet ik niet, want als ik wat later binnen kom zit ik naar een andere versie te kijken dan de rest. Zit ik 6 keer te laat te juichen.
Ik wilde ook testen of ik met Camtasia Studio een filmpje kon opnemen op mijn laptop. Nou, dat was nogal heftig voor mijn arm Compaqje. De grafische kaart (onboard) heeft het bij Second Life toch al zwaar, maar als daar nou ook Camtasia bij komt moet je niet te veel willen doen.
Opvallend vond ik dat de audiostream én de audio van de videostream in Second Life wel vloeiend gecaptured wordt, terwijl de video op de schermen wat schokkerig overkomt in de opname.
Je kunt de clip online bekijken (Flash nodig) of downloaden als WMV:
video WMV-versie 640×480

 Reacties uitgeschakeld voor Second Life video: Amsterdam Arena  Tags: