Video van de CeBIT

CEBIT

Vandaag nog wat verder gezocht naar links, berichten en nieuws over de CeBIT ter voorbereiding. Je kunt ze vinden in mijn FURL-archief. Nog relatief weinig videomateriaal. Met uitzondering dan wellicht van de site cebitvideo.com. Daar vind je een grote hoeveelheid clips die ook via Youtube te includen zijn. Heerlijk dat volstrekt onverstaanbare Aziatisch Engels, bijvoorbeeld bij de uitleg over deze mooie Asus T83 UMPC (8 uur op één batterij!). Mooi ook dat er ook hoge kwaliteit versies versies in DivX-formaat online staan.
Divx Webplayer - Klik voor grotere versie
Daarbij viel me een mooie feature van de DivX-webplayer op. Hoewel de player in een browservenster geopend wordt is hij toch in staat om automatisch de achtergrond (alles wat niet video is) te dimmen. Dat doet hij niet meteen, maar na een paar seconden spelen. Als de video is afgelopen of als je op een toets drukt, dan is het venster weer gewoon. Op de schermafdruk hierboven zie je het trouwens niet goed omdat de overlay met de video niet in de screenshot zit.