De spaarlampen van de Ikea

“Een ‘aardverschuiving’. Zo noemt The Washington Post het feit dat bij de Amerikaanse Ikea nu vijf dollarcent moet worden betaald voor een plastic tasje.”

(bron)

Raar eigenlijk hoe nou zelfs in de VS de discussie rond energiegebruik op gang lijkt te komen. In aflevering 147 van dl.tv ging het over energieverbruik van computers én de besparingen die een spaarlamp zou opleveren. Maar….daar hadden ze het over 3 tot 8 dollarcent per kWh (!!) dat is heel wat anders dan de 18 eurocent waar we hier in Nederland de berekeningen mee maken.
Toch gold zelfs daar dat het gewoon cash opleverde. Dus vergeet even het milieu, het al dan niet smelten van ijskappen en andere ongemakken. Bekijk het gewoon zakelijk!

0 0 stem
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
13 jaren geleden

De hoge kWh prijs in NL komt natuurlijk ook primair door belasting (o.a. ecotax).

Gelukkig staat daar in NL spotgoedkoop aardgas tegenover. (Dwz dat wij ook nog wel achter onze oren kunnen krabben wat betreft energie gebruikt tegen onrealistisch(?) lage kosten).

Tom
Tom
13 jaren geleden

Als ik mijn energierekening goed begrijp ligt de totale prijs per kWh inclusief vast recht e.d. ergens rond de 23 eurocent/kWh.

Pierre
13 jaren geleden

Oh, moet ik de mijne ook maar weer eens uitrekenen, de vorige keer was het nog 17 eurocent, maar daar zijn inderdaad al weer een paar verhogingen overheen gegaan. Maar daarom klonk die 18 cent als realistisch en die 3 tot 8 als belachelijk.

Even voor de duidelijkheid: ik hoef *geen* telefoontjes / mailtjes van aanbieders die dit goedkoper kunnen regelen voor me !!

Peter-Anne Wissema
Peter-Anne Wissema
13 jaren geleden

Wat een onzin als we een gigadiscussie oer een paar centen gaan voeren, inplaats van een discussie te voeren over het eigenlijke gespreksonderwerp volgens Ikea, namelijk het milieu. En als ik dat kan helpen met een paar centen, prima