Berichten van de CeBIT

 Gepubliceerd door om 22:57  Algemeen
mrt 162007
 
CEBIT

Bij Hans nog niet zo heel veel nieuws over de CeBIT zelf (natuurlijk wel over de Vaio waar we allemaal stikjaloers op zijn) hij zal het te druk hebben met het rondleiden van de bloggers. ;-) Erik van Roekel en Erno Hannink zijn gisteren en vandaag te gast geweest bij Tulip en schrijven er al over. Miel van Opstal van Microsoft heeft eveneens een aantal filmpjes en foto’s over het bezoek van de bloggers online staan.
Nog twee drie nachtjes slapen…

De spaarlampen van de Ikea

 Gepubliceerd door om 22:29  Algemeen
mrt 162007
 
“Een ‘aardverschuiving’. Zo noemt The Washington Post het feit dat bij de Amerikaanse Ikea nu vijf dollarcent moet worden betaald voor een plastic tasje.”

(bron)

Raar eigenlijk hoe nou zelfs in de VS de discussie rond energiegebruik op gang lijkt te komen. In aflevering 147 van dl.tv ging het over energieverbruik van computers én de besparingen die een spaarlamp zou opleveren. Maar….daar hadden ze het over 3 tot 8 dollarcent per kWh (!!) dat is heel wat anders dan de 18 eurocent waar we hier in Nederland de berekeningen mee maken.
Toch gold zelfs daar dat het gewoon cash opleverde. Dus vergeet even het milieu, het al dan niet smelten van ijskappen en andere ongemakken. Bekijk het gewoon zakelijk!