Skype opnemen met PowerGramo

Powergramo

Ik schreef voor het eerst over PowerGramo in december 2005. De website ziet er nog steeds ongeveer hetzelfde uit, en dan heb ik het niet (alleen) over de lay-out, maar ook over de featurelijst van PowerGramo: je kunt er de audio van Skype gesprekken en Skype Casts mee opnemen. Het heeft geen antwoordapparaat-functie zoals bijvoorbeeld Pamela en kan ook geen video opnemen. Maar het opnemen van audio doet het programma prima. Beter dan in 2005, al kan dat ook aan de combinatie met de Skype versie liggen. Want het programma is wel gewoon steeds bijgewerkt zodat het ook met versie 3 van Skype werkt. De laatste update was van 3 maart 2007.
Ik heb toch besloten om nu eindelijk maar $19,95 uit te geven en PowerGramo te registreren. Want hoewel ik thuis met een combinatie van mijn mixer, een USB-geluidskaart en de kabels op de juiste manier aangesloten ook een goede opname van Skype (én in dat geval ook andere VOIP-tools) kan maken, wilde ik gisteren in staat zijn om dat overdag, vanaf mijn werkplek, zonder die hardware (die ik daar niet heb staan). Wat ik sterk vind aan PowerGramo is dat, in de geregistreerde versie, ik binnenkomende (de stem van de persoon waar ik mee spreek) en uitgaande (mijn stem) audio kan laten scheiden in twee audiosporen (links en rechts). Dat betekent dat ik die achteraf in Adobe Audition (maar kan ook in Audacity) individueel kan bewerken (geluiden eruit knippen, audioniveaus op elkaar aanpassen). Dat heb ik nog niet in de andere software-oplossingen gezien. En daarnaast installeert PowerGramo geen extra virtuele geluidskaarten en is het programma als het uitgeschakeld is ook niet zichtbaar in Skype. Dus, alleen extra knoppen als je ook echt wilt opnemen.
Omdat er geen trialversie voor die “Dual Audio Track” functie is, heb ik even een screencast gemaakt die dat demonstreert. De screencast is beschikbaar in een aantal versies:
Online
* Flash-versie

Download
video WMV-versie 640×480 video WMV-versie (ook geschikt voor Pocket PC) video Quicktime-versie (ook geschikt voor iPod)

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
13 jaren geleden

Op 12 maart 2007 is versie 2.6.0.72 van Powergramo beschikbaar gekomen. Hoewel je nu nog wel even zelf de lame_enc.dll moet downloaden kun je dan wel direct naar MP3 exporteren. Ook als je het bestand als WAV hebt opgenomen.
Upgrades zijn gratis als je eenmalig geregistreerd hebt.

Willem
13 jaren geleden

Ben nu de nieuwste versie van Pamela Pro 3.5 aan het uittesten en die ondersteunt ook het opnemen van de audio op 2 gescheiden kanalen. Er si alleen niemand online in Skype om het uit te proberen :-(