Zoeken in Google Earth

 Gepubliceerd door om 21:38  Geocoding
feb 152007
 
Zoeken in Google Earth - Klik voor grotere versie

Op verschillende blogs, waaronder het Google Maps API blog wordt melding gemaakt van een nieuwe zoekmogelijkheid in Google Earth. Daarbij werd aangegeven dat je in je sitemap.xml ook verwijzingen naar KML-bestanden kunt opnemen. Ik heb (nog) geen sitemap, maar probeerde toch het zoeken in Google Earth uit en het blijkt dat Google ook zonder sitemap het nodige kan vinden. Als ik bijvoorbeeld op “gorissen.info” zoek, dan komt Google Earth met een aantal KML bestanden die hier op de site te vinden zijn. Lang niet allemaal overigens, weet nog niet helemaal waar dat aan ligt. Ook niet waarom bepaalde andere resultaten wél getoond worden. Het resultaat in de screenshot laat bijvoorbeeld Ticer B.v. zien. Dat is een valide hit omdat het verwijs naar een pagina waar inderdaad een link naar de site hier staat. Maar waar Google de locatie-informatie voor die pagina vandaan haalt kon ik zo snel niet vinden. Wel blijkt het zoomniveau in Google Earth gevolg te hebben voor de resultaten, het werkt als een soort filter waarbij dingen erbuiten niet getoond worden.
Al met al nog wat onduidelijke resultaten, maar hoe dan ook interessant om te zien dat locatiegegevens zo gekoppeld worden.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.