feb 152007
 
“De NVPI heeft bekendgemaakt hoeveel podcasters moeten betalen, als ze auteursrechtelijk beschermde muziek in hun producties willen verwerken. Met de Buma/Stemra-bijdrage erbij is een particulier ruim duizend euro per jaar per podcast kwijt.”

(bron)

Eigenlijk oninterresant nieuws met een vergeefse poging van (o.a.) Tweakers om het een beetje op te kloppen met een kop als “Muziek in particuliere podcast gaat 1000 euro per jaar kosten”. Het NVPI heeft eindelijk duidelijk gemaakt dat zij 50 euro per maand willen vangen voor het gebruik van muziek waar zij de licenties voor beheren. Dat komt dan nog eens boven de 35 euro die je aan Buma/Stemra zou moeten afdragen. Vooral vervelend voor de commerciële podcasts, en dan met name van de kleinere (lokale) omroepen, want het bedrag van 35 euro was al langer bekend en dat vond ik al veel meer dan ik zou willen betalen voor gebruik in de EduKast. Daar gebruik ik gewoon lekker podsafe muziek, op dit moment meestal van het Podsafe Music Network. Meer dan genoeg muziek om uit te kiezen, schitterend ook om steeds nieuwe artiesten en bands die kwaliteitsmuziek beschikbaar stellen te ontdekken. En in ruil daarvoor verwijs ik naar hun webpagina en koop ik zo nu en dan zelf een CD van ze omdat ik een hele avond via hun website naar de muziek op die CD heb kunnen luisteren.
Werkt prima. En die andere muziek. Daar zet je maar een radio voor aan.

 Reacties uitgeschakeld voor Kan ik effe vangen? Nee dacht het niet!  Tags:

Zoeken in Google Earth

 Gepubliceerd door om 21:38  Geocoding
feb 152007
 
Zoeken in Google Earth - Klik voor grotere versie

Op verschillende blogs, waaronder het Google Maps API blog wordt melding gemaakt van een nieuwe zoekmogelijkheid in Google Earth. Daarbij werd aangegeven dat je in je sitemap.xml ook verwijzingen naar KML-bestanden kunt opnemen. Ik heb (nog) geen sitemap, maar probeerde toch het zoeken in Google Earth uit en het blijkt dat Google ook zonder sitemap het nodige kan vinden. Als ik bijvoorbeeld op “gorissen.info” zoek, dan komt Google Earth met een aantal KML bestanden die hier op de site te vinden zijn. Lang niet allemaal overigens, weet nog niet helemaal waar dat aan ligt. Ook niet waarom bepaalde andere resultaten wél getoond worden. Het resultaat in de screenshot laat bijvoorbeeld Ticer B.v. zien. Dat is een valide hit omdat het verwijs naar een pagina waar inderdaad een link naar de site hier staat. Maar waar Google de locatie-informatie voor die pagina vandaan haalt kon ik zo snel niet vinden. Wel blijkt het zoomniveau in Google Earth gevolg te hebben voor de resultaten, het werkt als een soort filter waarbij dingen erbuiten niet getoond worden.
Al met al nog wat onduidelijke resultaten, maar hoe dan ook interessant om te zien dat locatiegegevens zo gekoppeld worden.

 Reacties uitgeschakeld voor Zoeken in Google Earth  Tags: