USB Corrupt

USB Stuk - Klik voor grotere versie

Nu ik het toch over USB-keys heb. De afbeelding hiernaast laat zien wat (blijkbaar) het resultaat is van niet netjes een USB-key uitwerpen. De mappen waren niet meer te benaderen, maar ook niet meer te verwijderen. Gelukkig loste het uitvoeren van “Foutcontrole” het probleem op en werden alle corrupte mappen en bestanden geconverteerd naar een bestand in de root van de USB key en kon ik dat daarna wél weggooien. En het was natuurlijk wel handig dat er niets belangrijks in die mappen stond én ik nog een kopie van de Moodle-installatie bij de hand had. Want anders was het natuurlijk wel vervelend geweest.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
I Luyks
I Luyks
14 jaren geleden

Hardware veilig verwijderen elke keer uitvoeren voordat je dat ding eruit haalt doet wonderen ;D. Kwam pas geleden op dezelfde dingen uit, mijn externe hdd was ook corrupt, sinsdien elke keer veilig hardware verwijderen en gaat nu gewoon top.

Enige probleem is nog wel dat als je pc ineens onverwacht opnieuw opstart of als hij haakt en uitvalt of 1 van die dingen (krijg je als je pc wat ouder wordt :P), dat het ook corrupt raakt :(.

Pierre
14 jaren geleden

Tja, het blijft ook een onhandige manier van werken. Mijn externe HDD heeft soms twee of drie pogingen nodig voordat Windows XP hem kan "verwijderen". En ook een USB key trek je er gemakkelijk effe uit. Ik kon het gelukkig gewoon wel grappig vinden dat ik eindelijk eens een keer zag wat het effect kan zijn. En daarom heb ik er ook maar meteen een screenshot van gemaakt. Dat doe je namelijk meestal niet als er wél belangrijke data op stond. :-)