Vimeo naar 250MB per week

 Gepubliceerd door om 16:01  Media
jan 262007
 
vimeo - Klik voor grotere versie

Vimeo is een site waarbij je gratis ruimte ter beschikking krijgt voor het uploaden van je video’s. Vergelijkbaar dus Google Video, YouTube, Dailymotion en vele anderen. Maar dan kleiner, want een belangrijke beperking tot nu toe was een upload limiet van 30MB/week. Die limiet is nu opgetrokken naar 250MB/week, ruim voldoende voor een incidentele upload.
Flash en origineel Vimeo converteert video’s na het uploaden naar Flash maar biedt bezoekers ook de mogelijkheid de originele versie te downloaden. Ik heb geen optie gezien waarmee je dat (als je dat zou willen) kunt voorkomen.

WMV-troubles
Helaas kan ook Vimeo niet overweg met de WMV’s die ik vanuit Camtasia Studio maak, maar de Quicktime-versie werd zonder problemen geconverteerd. Aardig is dat, zolang Vimeo nog met converteren bezig is, bezoekers de Quicktime-versie aangeboden krijgen.

Grappig was overigens ook dat na het verwijderen van een net toegevoegde video, de omvang daarvan weer van de toegestane omvang voor deze week afgetrokken werd. Dat is blijkbaar geen bug, maar een feature.

Overige opties
Zoals je kunt zien heeft ook Vimeo opties om video in een andere pagina te embedden en je kunt er ook een “badge” maken, maar omdat die stylesheets gebruikt werkt dat niet overal.

badge - Klik voor grotere versie

En natuurlijk heeft elk account ook iAir/clips/rss”>een RSS-feed. Helaas verschilde Sharpreader van mening met Feed Validator over de vraag of het een valide feed is. Sharpreader wilde hem in ieder geval niet lezen.

Conclusie
Ik ben niet op zoek naar meer plekken om mijn video’s op te slaan, maar Vimeo zou wat mij betreft een goede kandidaat zijn.
Niet alle features werken (Upload to Flickr en Replace Video werken tijdelijk niet) werkt de site eenvoudig en best snel, de wekelijks toegestane hoeveelheid is voor veel mensen ruim voldoende én je krijgt geen ‘reclame’ voor de site in de FLV-versie van je filmpje.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Vimeo naar 250MB per week”

Reacties (3)
  1. Ik ben overgestapt naar Youtube omdat Vimeo zo traag uploadde. Vimeo wordt gezien als een "nettere" omgeving, geschikter voor onderwijs dan Youtube. Geen reclame, nauwelijks hurhur-gehalte.
    Als ze sneller zijn geworden, dan geef ik mijn Youtube zo op.

  2. Bedoel je sneller met uploaden, converteren of afspelen?
    Ik heb vandaag die UPC video toegevoegd en dat ging redelijk rap en ook de conversie was snel klaar. Hoe betrouwbaar ze daarna zijn met bekijken weet ik niet omdat ik voor het overige de films gewoon hier op de server set.

  3. Alleen afspelen ging een half jaar geleden niet tergend langzaam. De volgende filmpjes staan gewoon weer op Vimeo, denk ik. Groep 8 heeft al een heleboel ideeën.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.