Cyberpesten

 Gepubliceerd door om 21:02  Onderwijs
jan 252007
 

Afgelopen dinsdag was ik op de basisschool van mijn kinderen voor een voorlichtingsavond over cyberpesten en andere uitwassen op internet waar kinderen mee te maken (kunnen) krijgen. De avond werd verzorgd door iemand van de politie die in zijn dagelijkse werk te maken krijgt met de gevolgen hiervan.
Veel aandacht (uiteraard) voor chatten en profielsites, en niet overbodig aangezien lang niet alle aanwezige ouders wist wat dat was of echt wist hoe e.e.a. werkt.
Daarmee was het sowieso al een avond waarvan ik het verstandig en goed vind als een basisschool die van tijd tot tijd organiseert. Toch kwamen er ook wel dingen aan bod die ik me niet goed gerealiseerd had. Kijk, ik voer regelmatig op een site een onjuiste geboortedatum in, als ik vind dat dat niet relevante gevraagde informatie is. Maar, dan kies ik meestal een datum die dicht in de buurt ligt van de werkelijke datum. Voor een tiener is dat niet echt een optie. Want vertellen dat je 11 bent in plaats van 12 maakt niets uit. Er zijn gewoon mensen op zoek naar kinderen. De Amerikanen noemen het Predators (roofdieren) en als je de verzameling berichten erover bij elkaar ziet dan realiseer je je pas hoe ziek een deel van de online wereld is. Lees verder….