Please NO SNAP!

Snap - Klik voor grotere versie

Ik heb het een tijd lang genegeerd, maar het lijkt alsof het verschijnsel zich aan het verspreiden is: Snap. Ze staan al een tijdje bij Hans Mestrum, maar nu ook al bij Florine Meijer en Willem Karssenberg. Bij Edwin Mijnsbergen verdween de “feature” gelukkig al na een paar reacties op de post daarover.
Ik ga niemand (proberen te) dwingen dit aan te passen, ga zeker ook niet dreigen om dan niet meer zijn/haar blog te lezen, maar PLEASE, doe dit je bezoekers niet aan. Het is (vind ik) net zo erg en storend als popup reclames.
In de tussentijd is er gelukkig een lapmiddel in de vorm van de NO SNAP optie. Je kunt, met behulp van het laten zetten van een cookie namelijk het verschijnen van die ondingen blokkeren.
Niet ideaal, maar aangezien je het hiermee in één keer voor alle sites tegelijkertijd kunt doen (voor zolang de cookie er blijft staan) kan het nog.
Voordeel van het uitzetten is overigens dat het blok javascript dat normaal geladen wordt voor het mogelijk maken van de functionaliteit vervangen wordt door de simpele regel “Snap Preview Anywhere Deactivated”. De pagina zal dus weer zo snel als voorheen laden.
Ik heb er een http://kortelink.com/nosnap voor aangemaakt die ik gemakkelijk kan onthouden zodat ik ook op andere systemen waar de cookie nog niet staat dat eenvoudig kan verhelpen. Uiteraard kan iedereen die dat wil van die link gebruik maken.

p.s. voor de duidelijkheid: ondanks de verwijzingen naar deze drie specifieke weblogs is de post niet specifiek op hen van toepassing maar gericht aan iedereen die er over denkt om Snap te gebruiken!

0 0 stem
Bericht waardering
13 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marc
14 jaren geleden

Darren Rowse peilde vorige maand al zijn lezers http://www.problogger.net/archives/20… ), de comments waren redelijk vernietigend en dus heeft hij zijn conclusies getrokken. Ik vind het zelf ook niet prettig en heb de feature daarom ook niet draaien. Maar meer eigenlijk nog doordat ik de performance van mijn blog er niet beter op vond worden, al was dat met een SNAP-variant met dezelfde functionaliteit.

Overigens geen reden voor me om de weblogs van bijvoorbeeld Hans en Willem niet meer te bezoeken, daar zijn ze me veel te veel waard voor, maar ik zou er niet om treuren als ze SNAP weer verwijderen.

Pierre
14 jaren geleden

> Overigens geen reden voor me om de weblogs van
> bijvoorbeeld Hans en Willem niet meer te bezoeken,
> daar zijn ze me veel te veel waard voor,
> maar ik zou er niet om treuren als ze SNAP weer verwijderen.
Helemaal mee eens, vandaar dat ik ook blij ben met deze workaround.

Marco Derksen
Marco Derksen
14 jaren geleden

Sluit me helemaal aan bij Pierre; ik heb de functionaliteit een tijd terug na 5 minuten weer van Marketingfacts afgehaald. Wat een irritante functionaliteit. Maar goed, ieder zijn ding zullen we maar zeggen ;-)

Willem
14 jaren geleden

Ik snap de boodschap en heb de feature er weer uitgehaald! Maar, voor wat hoort wat natuurlijk! :-)

Florine
14 jaren geleden

Zoals ik al schreef ben ik er zelf nog niet uit of het nu handig is of irritant :-) of soms het een en dan weer het ander… en hoewel wordpress het ‘zomaar’ op mijn blog heeft geinstalleerd kan ik het er wel zelf afhalen (gelukkig). Ik kijk het eerst nog even aan. In elk geval goed dat je het als lezer zelf kunt omzeilen…

Fred Zelders
14 jaren geleden

Pierre,

Goeie post en … ik sta 100% achter jouw verzoek om er mee te kappen!

Ik heb regelmatig laten merken dat ik (en ik weet velen met jou en met mij) dergelijke ‘functionaliteiten’ niet nuttig vinden, als storend/hinderlijk ervaren en dus niet kunnen waarderen.
Snap is er één van de (helaas) vele :-(
Die link naar ‘disable Snap Preview’ is een GOUWE tip.

Dank!

Paul
14 jaren geleden

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ík heb er geen last van en ik vind het best een nuttige toevoeging…

Pierre
14 jaren geleden

@Paul:
Je zou een foto van jezelf op je weblog kunnen zetten, misschien dat Willem de SNAP functionaliteit dan laat staan. ;-)

Hans Mestrum
14 jaren geleden

Nu nog een workaround waarmee IK snap hier en op andere plaatsen WEL aan kan zetten, want jullie kunnen hem ook uitzetten bij mij ;-) Overigens loopt er (weer) een onderzoekje op mijn blog. Vreemd dat mensen niet reageren als je er om vraagt en wel reageren als je er niet om vraagt. Maar nu komen de reacties toch wel binnen.

Andre le Fevre
14 jaren geleden

Ik handhaaf het, maar het is wel goed als een lezer het eenvoudig kan omzeilen.

Hans Mestrum
14 jaren geleden

Lezers hebben altijd gelijk, dus hopla weg ermee.

Pierre
14 jaren geleden

>Nu nog een workaround waarmee IK snap hier en op andere plaatsen WEL aan kan zetten
Begrijp ik dat jij daar inmiddels ook al een workaround voor gevonden hebt? Dus daarmee kun jij hier ook SNAPs zien?

Hans Mestrum
14 jaren geleden

@pierre: yep.
Hele mooi grote snaps. Gaan niet meteen over de link liggen (als je niet wilt), maar er komt een subtiel klein vakje achter de link. Als je daarop klikt wordt er grote snap geopend waarbij je dus echt kunt lezen wat er op die website staat, zonder dat je naar die site hoeft te gaan. Je kunt de snap dan ook mailen. Nog niet alles gezien, maar het oogt wel goed. Ik vind het alleen onhandig dat ik nu steeds dat vakje mee krijg.
Wel mooi dat je dus zelf de keus hebt die te installeren, maar weer jammer dat het een plugin-in is. Het zou eigenlijk op de server moeten ‘draaien’ met mogelijkheid van aan en uitzetten. Nu moet je per se Firefox hebben en er dan toevallig achter komen dat er zoiets is.
Maar goed. Blijkbaar leeft dit fenomeen, want er vanalles uitgevonden.