Flickr gaat eindelijk geotagging ondersteunen!

Flickr geocode - Klik voor grotere versie

Ik kreeg zojuist een mailtje van Flickr omdat ik er redelijk wat foto’s van coördinaten voorzien heb en ze eindelijk echte ondersteuning daarvoor gaan inbouwen (nou beschikbaar stellen, ik neem aan dat ze het bouwen al gedaan hebben). Een van de dingen die ik (en een heleboel anderen) gevraagd ben te doen is aangeven wat de privacy-setting van de locaties moet zijn (dat kun je blijkbaar apart instellen). Veel details over de manier waarop e.e.a. gaat werken worden in het mailtje niet gegeven, wel wordt aangegeven dat het meer geïntegreerd wordt dan de huidige manier van tagging (was hard nodig, want het vervuilde de tags ontzettend) en dat er een publieke API voor komt (ook dat is zeer welkom, zie ook dit bericht daarover). OK, instellingen staan aan, laat maar komen die uitbreiding.
[Update] Techcrunch heeft meer informatie over de uitbreidingen. Slecht nieuws overigens: het gebruik (uiteraard) de Yahoo!-kaarten, dus nog geen Europadekking.
[Update #2] Oh, het werkt dus gewoon al, zie bijvoorbeeld hier. Cool! Flickr maakt ‘groepen’ van foto’s. Bij het inzoomen worden die groepen dan aangepast/opgesplitst. Ik hoop dat dat ook via de API straks eenvoudig te doen is, want dat is precies de functionaliteit die ik nog miste!
[Update #3] Michel Duijvestijn verwijst naar twee (deel 1, deel 2) screencasts met uitleg.

0 0 stemmen
Bericht waardering
9 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
duimdog
17 jaren geleden

En, niet te vergeten, het bericht in het Flickr Blog

Pierre
17 jaren geleden

Ja, maar tegen de tijd dat ik daar terecht kwam…..

Wytze Koopal
Wytze Koopal
17 jaren geleden

Ziet er goed uit! Ik had ook al eerder redelijk wat foto’s van geotags voorzien (met een FireFox extensie, http://typolis.net/sumaato/stories/4323/ ) … Die eerder getaggede foto’s worden ook meteen herkend en ‘geconverteerd’ als je voor de eerste keer naar je foto’s op de (yahoo) map gaat. Errug neat.
Zie http://www.flickr.com/photos/wytze/map voor mijn foto’s.
Overigens: als je eenmaal een locatie hebt toegevoegd, dan kun je die (nog) niet wijzigen… Dus goed oppassen bij het geotaggen rechtstreeks in Flickr.

Pierre
17 jaren geleden

Mooie spreiding over de wereld Wytze. :-)

duimdog
duimdog
17 jaren geleden

@Wytze: ik kan de locatie van mijn (in Flickr) gegeotagde foto probleemloos wijzigen! Als je in de organizer naar de map-weergave gaat dan kun je de nummertjes op de kaart klikken en slepen naar de nieuwe positie. Je krijgt dan een nette waarschuwing dat de foto al gegeotagd is en of je er zeker van bent dat hij verplaatst mag worden en als je daar ja op zegt: presto!

Pierre
17 jaren geleden

Blijkbaar gaat het overigens nu heel hard, volgens Techcrunch zouden er in de eerste 24 uur na het beschikbaar stellen van de functionaliteit maar liefst 1,2 miljoen nieuwe foto’s van geotags zijn voorzien!

Wytze Koopal
Wytze Koopal
17 jaren geleden

@Duimdog: ja, ik heb het slepen ook gebruikt. Wijzigen van je geotags kan dus gelukkig wel! @Pierre: het is verslavend, ik heb gisteravond ook wel weer een uur ver/gespeeld om nog meer foto’s te geotaggen :-)

franklin
franklin
17 jaren geleden

Al enige tijd kan je je foto’s ook geotaggen op http://www.emotionalfootprints.com. de site maakt gebruik van Google maps. En bij acties blijkbaar ook van geoinformatie van je mobiele telefoon.

Pierre
17 jaren geleden

Ik heb niet de indruk willen wekken dat Flickr de eerste was die geotagging en foto’s combineerde in één dienst. Ik schreef in augustus vorig jaar over Pixagogo die dat toen (ook) al deed en vroeg me af waar Flickr bleef. Het heeft dus een jaar geduurd na die verzuchting. Maar als je, zoals ik dat heb, dik 3.000 foto’s bij Flickr hebt staan, dan is het wel handig als zij dat ook ondersteunen.