Advanced Streaming Video workshop

“In de Advanced Streaming Video workshop wordt gekeken naar gevorderd gebruik van streaming video. Denk daarbij aan live en scheduled streaming video, High Definition video en meer geavanceerde mogelijkheden van de SURFnet Videotheek. De workshop zal vanaf april maandelijks plaatsvinden in de cursuszaal van SURFnet te Utrecht. Geïnteresseerden kunnen zich nu reeds inschrijven.”

(bron)

Interessant, een workshop voor gevorderden. Ik heb dan wel nooit aan een eerdere SURFnet workshop over video deelgenomen, maar ik ga er vanuit dat ik het beginniveau wel haal.
Slim ook van SURFnet dat ze een ‘lokkertje’ verbinden aan de workshop:

“Deelnemers van de advanced streaming video workshop krijgen de mogelijkheid om na de cursus gratis een eigen ‘mountpoint’ op de SURFnet-TV dienst aan te vragen, waarmee zij een eigen kanaal voor live en scheduled streaming video tot hun beschikking krijgen.”

(bron)

Dat klinkt heel interessant met als enige probleem dat ik zowel thuis als op mijn werkplek nog nooit in staat ben geweest die dienst daadwerkelijk te gebruiken (te bekijken).

En wat dat betreft is het ook wel jammer dat het wél over High Definition video gaat, maar bijvoorbeeld niet over videoblogs, enclosures en video voor mobiele devices. Terwijl daar juist nog weinig breed verspreide kennis van is. Misschien moet ik maar gewoon deelnemen en ze dan aan de kop gaan zeuren voor een vervolg?

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
15 jaren geleden

Zie ook het verslag van de bijeenkomst. Omdat ook unicast mogelijk is zou ik dit dus ook thuis en op mijn werkplek moeten kunnen bekijken!