Shotcode

Omdat ik op zoek was naar RSS-lezers voor de Pocket PC kwam ik bij ifeedyou en van daaruit weer bij deze pagina en shotcode.com. En dat sloot weer mooi aan bij dit bericht op Marketingfacts.
Het centrale idee: streepjescodes waarvan je met je mobieltje een foto maakt en die je dan doorverwijzen naar een website.
Dat ziet er dan zo uit:

Shotcode test

Om te laten zien hoe het werkt heb ik een kort filmpje (1:13 minuten) gemaakt dat laat zien hoe dat ongeveer werkt:

Nog één voorbeeld van ShotCode dan om het af te leren:

Shotcode test
0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
16 jaren geleden

Het gaat nog veel verder! Het welkomst mailtje van shotcode is ondertekend door Dennis Hettema. Dat klinkt heel Nederlands en Google leert al snel dat het hier gaat om een echte Hollandse whizzkid vol met goede ideeën. Straks kunnen we met een mobieltje ook gewoon OCR’en. Makkelijk voor visitekaartjes enz. Diefstal van een mobieltje heeft geen zin meer dankzij een irisscan via de camera die de eigenaar van het mobieltje herkent…
Zo’n shotcode is leuk, maar betekent wel dat je ze ergens gepubliceerd moet zien te krijgen. Ga jij je eigen shotcodes op bushokjes plakken Pierre?

Pierre
16 jaren geleden

Ja, dat zou wat zijn. Ik denk dat een poster links en rechts ophangen op het werk al heel wat vragen zou oproepen. Dan wel natuurlijk ook een link naar de ShotCode website erbij zodat degenen met een geschikte PDA of telefoon tenminste een beetje een hint krijgen van wat er mee moet.
Overigens wel een leuk idee voor het volgend uitstapje met de afdeling. Ik denk dat we wel voldoende toestellen met camera en zelfs GPS-ontvangers hebben om een paar teams het wild in te sturen op een zoektocht. Ik zag overigens dat ik er ook voor kon zorgen dat een aantal extra gegevens over het betreffende toestel worden meegestuurd, zals een kijken of ik daar een aparte testpagina voor kan samenstellen.