IJssculpturenfestival Eindhoven

Ijssculpturen Eindhoven
“Na een jaar Leiden keert het Nederlands IJssculpturenfestival voor de vierde editie weer terug naar Eindhoven. De Brabantse stad was in 2004 en 2005 ook al gastheer van het Nederlands IJssculpturenfestival. Het festival, dat dit jaar als thema ‘winterse sprookjes en vertellingen’ heeft, is de trekpleister voor ‘Eindhoven Winterstad'[.]”

(bron)

De hal is blijkbaar 2.500 vierkante meter groot en ongeveer 50 kunstenaars hebben met behulp van 250.000 kilogram ijs en 400.000 gram sneeuw het geheel samengesteld. Heel mooi om eens te bekijken, maar ik vind niet dat de ijssculpturen echt tot hun recht komen in de voor mijn gevoel best kleine (uiteraard heel koude) hal. Als het geen beelden van ijs waren geweest, dan hadden ze ongetwijfeld over een veel groter oppervlak verspreid gestaan. Foto’s maken was bijna onmogelijk. Niet alleen omdat de ijsbeelden doorzichtig waren, maar de belichting hielp ook niet altijd om een scherpe foto te krijgen. Veel aanpassen van de witbalans dus. Dat had ik bij de eerste paar foto’s nog niet door.
Enne, het helpt als je kleine kinderen hebt, dan (her)ken je de sprookjes een stuk sneller. ;-)