Ontslag na klacht

 Gepubliceerd door om 07:28  Algemeen
nov 252006
 
“Eén op de drie leraren die de afgelopen maanden een klacht indienden over het wanbeleid van hun schoolbestuur, is overgeplaatst of ontslagen. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) dat in september een meldpunt voor klachten van leraren opende.”

(bron)

Ik blijf dit een moeilijke vinden. Het bericht neemt als voorbeeld iemand die een spreekverbod gekregen heeft na een optreden in een documentaire van de SP over wantoestanden op scholen. En die daarna doodleuk in Netwerk zijn verhaal gaat zitten doen. Note: ik ken de betreffende docent niet, heb geen van de uitzendingen gezien, maar gebruik dit even als casus “een van je medewerkers hangt op TV de vuile was buiten”.
Wat zou een ander bedrijf doen? Zou je dit bij Philips, de NOS, de Warme Bakker of Bouwbedrijf Janssen wél voor elkaar krijgen?
Dat maakt het nog niet goed dat dit gebeurt. Maar ik vraag me wel af wat iemand die aan zo’n documentaire meewerkt voor ogen heeft. Dat er op basis daarvan “iets aan gedaan wordt”?

Een verschil van zo’n 16 graden

 Gepubliceerd door om 07:03  Algemeen
nov 252006
 
“Het is bewolkt en een gebied met regen en motregen trekt over het land. Het is erg zacht met een temperatuur die in Zuid-Limburg al rond 16 graden ligt.”

(bron)

Vandaag een jaar geleden vaardigde de KNMI een weeralarm uit en maakte ik foto’s van sneeuw in de tuin. Vandaag wordt het 16/17 graden.
Maf.

 Reacties uitgeschakeld voor Een verschil van zo’n 16 graden  Tags:

Groot versus Klein

 Gepubliceerd door om 06:58  Algemeen
nov 252006
 

Het idee doet een beetje denken aan die reclame waar zo’n knul punaises op de kaart prikt om aan te geven waar je allemaal kunt pinnen en waarbij je daarna ziet dat die punaise in het groot zich ergens in de grond boort. Maar dan anders.

Als ik zo’n filmpje bekijk verbaas ik me niet alleen (iets wat ik gelukkig vaak doe) over het feit dat iemand de moeite neemt om stof en planken te verzamelen, uit te rekenen/tekenen hoe zo’n vorm te maken, dat te realiseren in hout en stof en er dan zo’n filmpje van te maken. En het camerawerk getuigd ook van kennis van zaken.
Is er iemand die hier niet een mooie lesopdracht in ziet?
Uit de bijbehorende website en andere filmpjes op YouTube blijkt dat Aram Bartholl “Media artist und freelancing in interaction design and mobile application concepts” is en dat dit niet zomaar een toevallig product is van iemand die tijd over had, maar van iemand die weet hoe het web te gebruiken om zijn projecten onder de aandacht te brengen. Mooi.
Gevonden op Google Maps Mania waar je nog een paar andere voorbeelden van foto’s van Google Maps markers “in het echt” kunt vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Groot versus Klein  Tags: