Soms zit het mee…

Regenboog

En soms zit het vreselijk tegen.
Afgelopen maandag op de terugweg vanuit Delft had ik veel problemen verwacht vanwege de aanrijding tussen een trein en vrachtwagen bij Rotterdam. Maar die treinreis terug ging probleemloos. Vanaf thuiskomst zat het wat minder mee…
Geen internettoegang meer. Tijdens het bellen met de helpdesk van Tele2 bleek dat de lijn al overgenomen was door BBNED (had pas op 15 december moeten gebeuren want dan loopt mijn contract bij Tele2 af) en helaas had InterNLnet mijn account nog niet vrijgegeven.
Gisteren gingen we met z’n vieren met de auto naar Rotterdam voor overleg en wilden we om 16:00 uur ook weer terug. Helaas ging het toen wel mis. Een ongeluk en bijbehorende file(s) op de A16 die op één plek maximaal 25 km werd zorgde er voor dat ik pas 5 uur later weer thuis was. Mijn internetverbinding zou inmiddels moeten werken omdat na een telefoontje naar de, alleen tijdens kantooruren geopende helpdesk, mijn account ook vrijgegeven was.
Helaas heeft me dat nog een aantal uur gekost (vandaar dat ik nu pas weer post). Het blijkt namelijk dat het instellen van een wel-geschikt, maar niet officieel door InterNLnet ondersteund ADSL2+ modem op het gebruik van 8 externe IP-adressen (in plaats van 1 extern IP-adres en NAT) niet heel eenvoudig is. Later meer, eerst ontbijt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
15 jaren geleden

Ik had drie avonden nodig om de wel officieele ADSL2+ modem aan de praat te krijgen, maar dat lag deels ook aan de lastige combinatie met m’n Wireless access point (waarvan ik de handleiding niet meer kon vinden, zelfs niet online). Maar succes ermee!

Pierre
15 jaren geleden

Hmm, heb ik het dus nog niet zo slecht gedaan. :-)