Picasa Web Albums met video

 Gepubliceerd door om 11:53  Media
okt 132006
 

Nee, het houdt voorlopig nog niet op. Een nieuwe dag en nieuw Google-nieuws. En dan vind ik de geruchten over de mogelijke overname van Facebook door Google niet eens zo interessant. Ik vind de melding dat Google voor klanten in de VS aan het experimenteren is met Video in Picasa Web Albums veel interessanter. Als je mij bij Flickr wilt losweken is dit de juiste weg….

 Reacties uitgeschakeld voor Picasa Web Albums met video  Tags:
okt 132006
 

Het was gisteren een jaar geleden dat Apple de iPod Video introduceerde. Ik vroeg me toen af “wordt dit de doorbraak van mobiele video?“. Ruim een maand na het verschijnen ervan kreeg ik er zelf een en ik heb dus voldoende de kans gehad om te ervaren of mobiele video nu echt doorgebroken is.
Nou, wat in ieder geval gisteren nog maar eens bevestigd werd door deze aankondiging op hotspot.nl is dat streaming video onderweg, in de trein, via KPN voorlopig nog echt geen realiteit gaat worden. De snelheid van hun mobiele internet gaat dan weliswaar omhoog, maar een datalimiet van 2GB (fair use policy) en 10 uur toegang in Nederland voor de duurste variant van bijna 80 euro per maand nodigt niet echt uit. Dan heb je je iPod snel terugverdiend.
Mijn iPod heeft er wél voor gezorgd dat ik nog bewuster ben van het feit dat niet iedereen overal Flash-video of WMV kan bekijken. Aangezien ik normaal gesproken uitsluitend in Windows werk was dat voorheen niet vanzelfsprekend. En de kwaliteit van de video op mijn iPod is prima, maar toch heeft het slechts indirect voor de doorbraak gezorgd. Lees verder….