OK Go op Fabchannel

 Gepubliceerd door om 07:14  Media
sep 172006
 
fabchannel - Klik voor grotere versie

Afgelopen week verwees Willem Karssenberg in zijn bericht over Deeptaggen in Motionbox. Over Motionbox kon ik niet zo enthousiast worden omdat mijn laptop ook na de upgrade naar versie 9 van de Flash-player de enhanced versie van hun player eerst niet wilde laten zien. Maar de videoclip waar Willem nog eens extra naar verwijst was des te leuker. De band, OK Go, heeft een uitgebreide website met audiofragmenten én een aantal van hun videoclips. Inclusief HTML-code voor Myspace met een link naar de Myspace pagina van de band, de video op Youtube en een link naar de iTunes-winkel waar je de tracks kunt kopen.
En wat wil het toeval nou, gisterenavond speelden ze in de Melkweg in Amsterdam (met dank aan Willem voor ook deze tip) én dat optreden werd live gewebcast via Fabchannel.com. En nu was ik voor de verandering eens wel op het juiste moment op de juist plek (in dit geval achter mijn laptop) en viel ik midden in het live optreden. Audio en video waren prima. Bereik via internet was als ik het aantal chatters tel nog klein (ongeveer maximaal 15), maar het was niet nodig om een chatnaam in te vullen, dus het aantal stille kijkers kan groter zijn geweest. De optredens worden gearchiveerd en dan weer beschikbaar gesteld via de site. Dit van gisteren moet je nog even op wachten, die staat nu op “waiting for clearance”. Er is een RSS-feed als je eenvoudig op de hoogte wilt blijven van komende optredens. Heel mooi.

Er was vorige week wat discussie over de technische problemen die er waren bij de Skypecast van de band Johan. Mooi om te zien dat innovatie ook kan staan als een huis.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “OK Go op Fabchannel”

Reacties (4)
  1. Misschien is het voor de volledigheid goed om er nog bij te vermelden dat ze gisterenavond in de Melkweg optraden onder de naam: Motion City Soundtrack.

  2. Ah, had ik inderdaad willen/moeten doen. Overigens is "Motion City Soundtrack" de naam van de hoofdact, OK Go was het voorprogramma.

  3. Hoi Pierre,

    lees hier en hier een persoonlijk verslag van het gebeuren in de Melkweg.

  4. Hoi Bas,

    Dank je voor de links. Ik moet voor de volledigheid bekennen dat ik het deel van de avond met " The hard lessons" en de hoofdact " Motion City Soundtrack" niet gehoord of gezien heb. Ik begrijp uit de twee berichten dat dat geen gemis was. :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.