DimDim Open Source Webconferencing

“DimDim web conferencing is finally now a reality, failed to release as promised, its first version of the server-based DimDim conferencing server. Update (Wed 8:10am GMT+2): last minute issues seem to have prevented yet the roll out of the downloadable open-source server version, giving strengths to those few who had been suggesting a few weeks ago that DimDim was more speak than words. I am very sorry to confirm that this has shown to be quite true. Not only what DimDim top management told me didn’t materialize, but even worst, while they knew that I was going to make an exclusive coverage of this, they found no time or resources to let me know in time.”

(bron)

Goed om te zien dat er dit soort concurrentie blijft op het gebied van de anders toch erg commerciƫle markt van de webconferencing. Robin Good is helder in zijn analyse, er moet nog heel veel gebeuren voordat DimDim een alternatief is voor de bestaande productenset (neem bijvoorbeeld het feit dat het alleen op Windows en in Internet Explorer werkt ;-)) Of ze voldoende voordeel uit het feit dat ze het product als Open Source beschikbaar stellen weet ik niet. Dat zal even een paar versies afwachten zijn. Oeps, dat is balen. Zo zie je maar weer dat er niets gaat boven zelf proberen om te weten of iets er is in plaats van te vertrouwen op andere bronnen. Zelfs als ze zo betrouwbaar zijn als Peter Good. Jammer.
[update] Inmiddels is er dus blijkbaar toch een versie beschikbaar, maar ik laat mijn gewijzigd bericht hier staan als waarschuwing aan mezelf.