Actie: Gratis licentie voor DivX Pro

 Gepubliceerd door om 21:48  Media
aug 212006
 

Ik heb er gisteren niets over geschreven omdat ik niet wist of de actie nog liep, maar omdat ik vandaag via de mail mijn licentiecode binnen heb, toch nog even een vermelding: Op het moment loopt er een actie waarbij je als je de DivX Web Player 1.0 gebruikt in een webpagina/blogpost (zoals ik hier gedaan heb) en je stuurt die URL naar het mailadres op deze pagina, dan krijg je een licentiecode voor DivX Pro (voor Windows of naar keuze voor de Mac) ter waarde van $19,99. Je krijgt helaas niet de MPEG2-plugin erbij voor het converteren van MPEG2 naar DivX, maar dat mag de pret niet drukken lijkt me zo. Geen idee hoe lang de actie nog loopt, ook niet of je veel spam krijgt op het mailadres dat je gebruikt. Lijkt me sowieso handig om niet je werk-mail te gebruiken.

Deel dit bericht:

Groningen moet beter op Google Earth

 Gepubliceerd door om 21:43  Geocoding
aug 212006
 
“Groningen is niet in detail te zien op Google Earth. Daar moet snel veranderingen in komen als het aan de VVD-fractie in de gemeenteraad van Groningen ligt. ‘Elke uithoek van de wereld is te vinden, maar Groningen is nog steeds een grijze vlek en dat kan natuurlijk niet’, zegt VVD-fractievoorzitter Remco Kouwenhoven. Hij vindt het onbegrijpelijk dat Assen bijvoorbeeld wel perfect op de satellietfoto’s te zien is, maar zijn stad niet.
Volgens de VVD moet de stad Groningen het reeds bestaande digitale beeldmateriaal zo snel mogelijk beschikbaar stellen aan Google Earth.”

(bron)

Maar een heel klein beetje belangrijker dan het vorige bericht, maar ik vind het positief dat er nu ook politici zijn die niet flippen over mogelijke gevaren van Google Earth, maar het herkennen als een reclame-optie voor hun stad.

Deel dit bericht:

Firefox graancirkel in Google Earth

 Gepubliceerd door om 21:29  Geocoding
aug 212006
 
“A bunch of Firefox devotees set out to generate more PR for Firefox. They decided to make a huge accurate Firefox logo in a crop field”

(bron)

Dit gaat natuurlijk drie keer nergens over: een paar zotten maken een gigantische graancirkel van het Firefox-logo. Uiteraard volledig online gedocumenteerd inclusief filmpjes vanuit een helikopter en een vliegtuig. En iemand anders maakt van een van de foto’s dan een overlay waardoor je het resultaat ook in Google Earth kunt zien. Heerlijk. :-)

Deel dit bericht: