Datumprikker in nieuw jasje

 Gepubliceerd door om 10:29  Tools
jun 142006
 

Ik was zojuist bezig met het aanmaken van een lijstje opties voor een serie vergaderingen in september t/m december van dit jaar. Doel: elke maand één afspraak van een hele dag met acht personen. Niet gemakkelijk te plannen, maar gelukkig gemakkelijker gemaakt door datumprikker omdat je daar een lijstje data ingeeft en iedereen kan aangeven of hij/zij kan.
Ik weet niet hoe lang de test met de nieuwe versie al loopt, maar ik heb hem nu gebruikt en hij is ontzettend goed. Zo ongeveer alle verbeterpunten die ik voor de oude versie had zijn aangepakt. Lees verder….

Ouders moeten terug naar school

 Gepubliceerd door om 09:09  Onderwijs
jun 142006
 
“Ouders met schoolgaande kinderen moeten worden verplicht ouderavonden te bezoeken. Dat zegt PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink woensdag in het Algemeen Dagblad. De schoolleiding zou contracten met ouders moeten afsluiten als ze hun kind inschrijven op een school. Sommige scholen werken al met contracten die ouders verplichten de ouderavonden bij te wonen.”

(bron)

LOL, zouden we de ouders dan ook een portfolio kunnen laten aanleggen waarmee ze dan bij de volgende ouderavond kunnen aantonen dat ze aan hun competenties als ouder gewerkt hebben en wat ze er aan gedaan hebben om de leer- of gedragsproblemen van hun kind aan te pakken?

Edukast Skypecast #1

 Gepubliceerd door om 06:46  Edupodcast
jun 142006
 

Gisteren van 20:00 – 21:00 uur vond de eerste EduKast Skypecast plaats. Een belangrijke reden voor het plannen van een Skypecast was dat ik er nog nooit eentje gehost had of aan een had deelgenomen en natuurlijk omdat ik een stelling had die ik graag aan een paar mensen wilde voorleggen. En dus zat ik gisterenavond in mijn snikheete studeerkamertje (onder de pannen) met het raam dicht en de ventilator uit vanwege het bijgeluid achter mijn computer. Lees verder….