Flash Video Player plugin test #2

 Gepubliceerd door om 19:52  Media
mei 132006
 

Na de eerste test met de Nucleus plugin voor Flashvideo bood het video Playing in Place-script twee uitbreidingen die ik wel in de pugin moest integreren:

  • Het voorkomt dat Flash gestart wordt voordat de bezoeker ook echt aangeeft de video te willen bekijken. Er wordt alleen een plaatje geladen.
  • Het maakt het mogelijk ook bij de huidige versie van de FLV-player die ik gebruik een schermafbeelding in te voegen. Daarnaast geef ik nu een standaardafbeelding mee.

De integratie heeft overigens direct gevolgen voor de manier waarop de video’s in de eerste test worden weergegeven. Voor de verandering een andere video, die ook op Dailymotion te vinden is. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Flash Video Player plugin test #2  Tags:

videos Playing In Place

 Gepubliceerd door om 14:26  Test en Co
mei 132006
 

Een van de problemen met Flash-video is dat de code die gebruikt wordt in de meeste RSS-lezers niet weergegeven wordt. Dit omdat dingen tussen <object>-tags niet altijd als ‘veilig’ ervaren wordt. Dat kun je oplossen door een afbeelding van de af te spelen Flash-video te gebruiken en dan te linken naar een popupscherm waarin de video dan getoond wordt. Wil je dat netjes oplossen, dan is vPIP een optie. Het bestaat uit een stuk javascript dat je aan de pagina met de schermafbeelding toevoegt (in het template, dus niet elke keer in een bericht) en een script waarmee je een eenvoudig stukje HTML genereert voor je Quicktime, WMV, Flash-media. Die HTML-code zou dan geen probleem moeten opleveren in een RSS-lezer en de Javascript zorgt er dan voor dat als je op de afbeelding klikt de video op de plek van de afbeelding wordt afgespeeld. Ondersteunt een browser geen javascript, dan is het gewoon een normale link naar het bestand zelf.

Je ziet hierboven een voorbeeld, de bekende eendjes maar weer eens. Ik heb een schermafdruk van het filmpjes spelend in de Flashplayer in dit bericht genomen en dat is nu de ‘knop’ die het afspeelvenster opent op dezelfde plek als de afbeelding. Lees verder….