SURF zoekt 6 Eduguides en 1 Weblogger

 Gepubliceerd door om 16:42  Onderwijs
mei 122006
 
“Voor de EduTrip 2006 (7-14 oktober), de jaarlijkse SURF-reis naar het EDUCAUSE-congres in Amerika (Dallas, Texas), is SURF op zoek naar zes Eduguides (m/v) en één Edublogger (m/v). De Eduguides en de Edublogger werken met elkaar en met een drietal “Edutrip leaders” samen aan tastbare resultaten van het bezoek aan EDUCAUSE, dit jaar zijn dat 6 wiki’s, een blog en een publicatie. Lees in pdf de bijlage meer over de functiebeschrijving.”

(bron)

En deze keer heb ik er helemaal niets mee te maken gehad! Ik zou zeggen: grijp je kans. En nee, ik ga niet zeggen dat het natuurlijk eigenlijk allemaal edubloggers zouden moeten zijn in plaats van één. Dat is iets voor volgend jaar. :-)

Bloglines en Flash Enclosures #3

 Gepubliceerd door om 07:38  Test en Co
mei 122006
 

Ik weet niet of het heel erg is als ik aangeef dat ik iets wat ik gisteren een goed idee van mezelf vond, niet langer zo slim vind. En daarom ook niet meer ga doen. In dit bericht en dit bericht schreef ik namelijk over het uitbreiden van de mogelijkheden van Nucleus om, op basis van een URL die leek naar uitsluitend een SWF-bestand te verwijzen, een verwijzing naar een SWF-bestand mee te sturen dat op zijn beurt een FLV-bestand (een video) gebruikt om af te spelen.
Probleem daarbij is echter dat als jij de in de enclosure getoonde link zou openen in je browser, dan dat bestand zou downloaden en offline zou gaan, het niet meer zou werken. En dat was een van de hoofdbezwaren die ik had tegen de implementatie van VODcasting zoals vorig jaar die door Jet-Stream geïntroduceerd werd.
Dus zal ik dat wat ik met de video over de eendjes deed gisteren niet meer doen. Tenzij iemand een manier weet om via PHP die twee bestanden écht samen te voegen zodat het resultaat ook offline af te spelen is.
Natuurlijk zijn de aanpassingen afzonderlijk daardoor niet voor niets geweest. De nieuwe URL is korter en daardoor handiger en het kunnen opnemen van een SWF in een enclosure en het testen dat Bloglines daar iets mee kan is/was ook zinvol.

 Reacties uitgeschakeld voor Bloglines en Flash Enclosures #3  Tags:
mei 122006
 
“As reported by C|NET, the Deleting Online Predators Act (PDF), or DOPA, would update the federal law that currently requires all schools and libraries receiving federal E-Rate money (the government program that subsidizes the cost of Internet access) to filter inappropriate websites. The amendment to the law would be even more specific, restricting access to interactive online communities.”

(bron)

In een vroeger leven, toen ik meebouwde aan een gratis online forumapplicatie, heb ik me al eens verbaasd over de COPA. Die vereiste (opeens) dat we moesten inbouwen dat gebruikers die zich aanmelden bij zo’n forum aangeven dat ze 13 jaar of ouder zijn. In praktijk een dom vinkje dat iedereen die dat wil natuurlijk aanvinkt. De DOPA gaat blijkbaar een stuk verder. Stel je voor dat Kennisnet of SURFnet via wetgeving gedwongen worden filters te installeren op de toegang tot het internet. Daar zou waarschijnlijk niet iedereen het mee oneens zijn. Lees ook maar de reacties op het bericht. Een school is immers om te leren, idem voor een bibliotheek. Duh. Dit zijn de mensen waarvoor Marc Prensky over de wereld vliegt en presentaties geeft!
Stel je voor dat je met je leerlingen niet meer aan de slag kunt met web-log.nl of blogger.com omdat onze regering van mening is dat de kans dat ze daar mensen met slechte bedoelingen tegen komen te groot is. Hoezo, vergroten van de kloof tussen school en werkelijkheid?

Online samenwerken

 Gepubliceerd door om 00:45  SURF
mei 122006
 

Verdeeld over de afgelopen twee dagen ben ik 18 uur online aan het vergaderen/overleggen geweest in Breeze. In wisselende samenstellingen. ’s Ochtends (mijn ochtend) begonnen we met z’n tweeën (de co-voorzitter van de projectgroep zit in de UK, dus maar één uur tijdsverschil) en ’s middags en ’s avonds liep dat aantal op naar maximaal 7 deelnemers als ook de projectleden uit de VS online kwamen. Door de 6 uur tijdsverschil was het einde van de ‘dag’ hier om een uur of 10 ’s avonds.
Ik werkte vanuit thuis, laptop + extra monitor, webcam en headset. En natuurlijk Breeze. Lees verder….