Sweet Charity

Ik had tijdens de opening van het collegejaar bij Fontys een paar jaar geleden al eens een kort stukje van de musical gezien, toen door de zeer getalenteerde dames van de Fontys Dansacademie (helaas kan ik de foto’s van toen nergens vinden!). En ook gisteren spetterde de uitvoering, nu door Mark Vijn Theaterproducties weer de zaal in. De rare indeling in de nieuwe Philipszaal van het Parktheather in Eindhoven waarbij de stoelen steil omhoog lopen (een beetje het Amsterdam Arena idee) én het feit dat we stoelen op rij 2 (er was ook nog een rij 1a, 1b, 1c) hadden maakte dat ik sowieso het gevoel had dat we bijna op het podium zaten.
En nee, het waren niet de knap uitgevoerde paaldansscènes die de meeste indruk maakte. De massale en energieke dans in de club waar Charity met Vittorio Vidal naar toe gaat en waar zo ongeveer de hele rest van de cast aan meedoet en waarbij het enthousiasme er vanaf straalde was wat mij betreft de absoluut top!