Skype Video en Pamela

 Gepubliceerd door om 23:59  Algemeen
apr 152006
 

Vanmiddag heb ik via Skype gesproken met Willem Karssenberg. Uiteraard even de video uitgeprobeerd. Dat gaat redelijk, maar toch ook weer niet perfect wat betreft kwaliteit.

Skype video

Meer problemen had ik met het opnemen van ons gesprek voor de EduKast-aflevering van morgen. Dat deed ik met Pamela, zonder video overigens. Ik heb de 30-dagen versie van Palema Professional en daarmee kun je het opgenomen signaal in twee kanalen splitsen. Zo krijg je je eigen audio en de audio die binnen komt in aparte sporen en dat is dan weer handig voor de nabewerking in bijvoorbeeld Adobe Audition.
Maar we hadden last van echo bij de opname. Dat blijkt vaker voor te komen, maar op het gebruikersforum van Pamela komen ze niet verder dan ‘gebruik de laatste versie van Skype en de laatste versie van Pamela’. Nou die had ik. Jammer dus. Daarnaast kwam er van tijd tot tijd een kraak door het gesprek die ook bleef nadat we klaar waren met opnemen en ik Pamela helemaal afgesloten had. Lees verder….

apr 152006
 

Naar aanleiding van mijn presentatie tijdens de onderwijsdagen vorig jaar heb ik in opdracht van stichting Kennisnet Ict op School en SURFnet bv gewerkt aan een kort rapport dat de toepassingen die ik tijdens die presentatie noem verder uitwerkt en toelicht.
Dat rapport is nu online beschikbaar.

Het is een stap verder in het uitwerken en toelichten van Social Software, en ik hoop dat het het ook toegankelijk maakt voor een wat ruimere groep, maar het is nog lang niet af. Zeker na de ervaringen afgelopen week in Veldhoven wil ik ook graag de mensen die hier wel al mee bezig zijn aan het woord laten. Niet in de vorm van nog meer rapporten of best practices op papier, maar door er met een videocamera op af te gaan (via internet zal wellicht nog net iets té vroeg zijn) en ze zelf hun verhaal te laten vertellen. Geen idee of me dat gaat lukken, maar het lijkt me wel weer een mooie uitdaging.