Spreken is zilver, intypen is nog steeds goud

Via de nieuwsbrief van Camtasia kwam ik bij deze post en screencast van Chris Henley over de spraakherkenningsmogelijkheden in Windows Vista. En als je even om de rare intro en het overdreven enthousiasme heen luistert (Chris werkt tenslotte bij Microsoft, dus wat wil je), hoor je al heel snel waarom ik niet verwacht dat het gebruik van spraakherkenning in Vista zo’n vlucht zal gaan nemen.
Het is ontzettend traaaaaag.
Luister maar eens naar het verschil in spreektempo van Chris als hij gewoon enthousiast over het product aan het praten is en vergelijk dat met het spreektempo als hij tegen de computer aan het praten is. En dan vooral ook de pauzes tussen zinnen en commando’s.
Het komt overeen met het spreektempo dat ik Dragon NaturallySpeaking wist te behalen. Dat product is er overigens al een hele tijd, begrijpt ook Nederlands en is het eerste half uur ontzettend cool, maar daarna wilde ik toch gewoon weer typen. Het duurt dus nog even voordat we wat dit betreft het Star Trek-tijdperk binnen gaan. Dat komt ongetwijfeld, maar nog niet met kerstmis 2006.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
17 jaren geleden

Als je hier komt naar aanleiding van deze advertentie op de Nuance-website, lees dan ook even dit bericht.