Stukje zeep

 Gepubliceerd door om 22:46  Tools
mrt 092006
 

Het is niet altijd even gemakkelijk uit te leggen waar ik nu weer mee bezig ben (geweest).

Wie is online? - Klik voor grotere versie

Ik kan me namelijk voorstellen dat je bij het zien van bovenstaande afbeelding niet echt denkt “wauw”. Maar toch is het een belangrijk stapje in het gebruik van onze elektronische leeromgeving. Wat je ziet is een screenshot van een PHP-script op een Apache webserver op een Linux-servercluster ergens in (ik geloof) Duitsland. Dat PHP-script maakt verbinding met een Natschool-server in Eindhoven. Logt daar netjes in (challenge-response en zo, geen wachtwoord dat leesbaar over de lijn gaat) en vraagt dan hoeveel gebruikers online zijn en wie dat zijn. De Natschool-server in Eindhoven heeft geen idee in welke taal het script geschreven is of op welke server (laat staan waar) dat script draait. Omdat ze beiden (het script en de Natschool-server) dezelfde taal spreken (in dit geval SOAP) praten ze zonder problemen met elkaar. En omdat het script zich netjes bekend maakt met de gegevens van een gebruiker die die informatie mag opvragen wordt die keurig verstrekt. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Stukje zeep  Tags:

Sneller naar Schiphol

 Gepubliceerd door om 19:38  Algemeen
mrt 092006
 
“Treinreizigers uit het midden en zuiden van het land kunnen vanaf zondag 12 maart snel en comfortabel met de trein naar Schiphol reizen over de nieuwe Utrechtboog. Er gaan ieder half uur rechtstreekse Intercity’s rijden tussen Utrecht Centraal, Amsterdam Zuid WTC en Schiphol. Op maandag t/m vrijdag tot 20.00 uur kan ook ieder half uur rechtstreeks tussen Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Schiphol gereisd worden.”

(bron)

Het is een verbinding die eigenlijk al vorig jaar december in gebruik genomen zou worden, de KLM had haar vliegverbinding tussen Eindhoven en Schiphol (Cityhopper doet op dat stuk zijn naam echt eer aan) daar toen al om opgeheven, maar vanaf maandag is het dan eindelijk zo ver. Voortaan niet meer op een koud Duivendrecht de roltrap af of op weg naar huis weer op om van trein te wisselen. Jammer alleen dat dat ’s avonds niet zo is, want ik heb een aantal keren de laatste trein vanaf Schiphol gehad en dan is het daar staan wachten al helemaal niet fijn.

 Reacties uitgeschakeld voor Sneller naar Schiphol  Tags: