Sneller naar Schiphol

“Treinreizigers uit het midden en zuiden van het land kunnen vanaf zondag 12 maart snel en comfortabel met de trein naar Schiphol reizen over de nieuwe Utrechtboog. Er gaan ieder half uur rechtstreekse Intercity’s rijden tussen Utrecht Centraal, Amsterdam Zuid WTC en Schiphol. Op maandag t/m vrijdag tot 20.00 uur kan ook ieder half uur rechtstreeks tussen Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Schiphol gereisd worden.”

(bron)

Het is een verbinding die eigenlijk al vorig jaar december in gebruik genomen zou worden, de KLM had haar vliegverbinding tussen Eindhoven en Schiphol (Cityhopper doet op dat stuk zijn naam echt eer aan) daar toen al om opgeheven, maar vanaf maandag is het dan eindelijk zo ver. Voortaan niet meer op een koud Duivendrecht de roltrap af of op weg naar huis weer op om van trein te wisselen. Jammer alleen dat dat ’s avonds niet zo is, want ik heb een aantal keren de laatste trein vanaf Schiphol gehad en dan is het daar staan wachten al helemaal niet fijn.