GPRS-verbinding

Het scheelt maar één letter, maar die R extra in GPRS maakt heel veel verschil. In plaats van een systeem om je locatie te bepalen (GPS), gaat het hier namelijk om een snelle verbinding met internet (GPRS). Die kan op mijn Qtek S110 ingesteld worden zodat ik ook zonder netwerk-toegang mijn mail kan ophalen (of eventueel kan browsen).
Het instellen ervan bleek achteraf heel gemakkelijk, maar je moet het effe weten. Daarom heb ik de stappen even beschreven:
video GPRS bij KPN instellen
Tip: heb je geen KPN, bel dan gewoon de helpdesk van je telecomprovider, die helpen je graag.
Belangrijk verschil met een gewone ‘GSM’-verbinding is de hogere snelheid en het feit dat je niet per tijdseenheid (tik of seconde) betaald, maar per hoeveelheid dataverkeer. Het is dan ook niet aan te raden een heleboel mail binnen te halen die je toch niet gaat lezen.

Gelukkig doet het mailprogramma op mijn Qtek dat ook niet. Van nieuwe mail wordt slechts de eerste alinea (1 a 2Kb) binnengehaald en daarna kun jij aangeven welke mails in zijn geheel binnengehaald moeten worden. Ook attachments worden niet meteen binnengehaald, die moet je ook markeren voor download.