Autokast

Hans Mestrum vroeg vanmiddag of ik een voorbeeldopname gemaakt met de Olympus WS-310M voicerecorder online had staan. Dat had ik nog niet. Maar als Hans een podcast in de auto kan maken met een laptop, dan moest dat toch ook mogelijk zijn met die Olympus (toch?).
Omdat ik vandaag niet met de trein was maar met de auto en ik inmiddels ook het richtmicrofoontje (de ME51S) bij de Olympus binnen heb, heb ik daar gebruik van gemaakt en een autokast opgenomen.

audio Autokast 20060201  

De lengte is 36 minuten en 42 seconden, de reisafstand naar huis. Het bestand is onbewerkt met uitzondering van de conversie van WMA naar MP3.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

Nieuwsgierig geworden (door de in mijn oren prima kwaliteit) ging op zoek via Google naar de prijs van zo’n ding. Dan moet je dus geen voicerecorder intoetsen want dan kom je weer gewoon bij Pierre terecht:-) Zie mijn weblog: voicerecorder

Pierre
15 jaren geleden

Dan kan ik er maar beter voor zorgen dat je bij mij ook die informatie kunt vinden:
* Olympus WS-310M – E209,50 incl. BTW
* ME 51S microfoon – E59,00 incl. BTW

En dan te bedenken dat ik toch maar gewoon een PR van 5 heb. Dus of dat nou zo veel uitmaakt voor je plek in de zoekresultaten van Google? ;-)

Hans Mestrum
15 jaren geleden

Wat een kwaliteit! Ik berg mijn laptop op ;-) Mooi om je zo onderweg te horen. Ik vind dit soort ‘producties’ zeer de moeite waard.
En prachtig te horen waar jullie mee bezig zijn. Ik ben jaloers op je….
Bedankt voor je service!

Hans Mestrum
15 jaren geleden

Wat ik me nu nog afvraag: je hebt het over een microfoon aan je gordel, maar ik zie dat de ME51S een insteekdingetje is….
En wellicht wil je met ons delen waar je het spul gekocht hebt.

Pierre
15 jaren geleden

Klopt, was ook een positieve verrassing toen ik het doosje open deed, het is namelijk beide: een insteekdingetje én dasspeld. Je krijg een klipje en kabeltje bijgeleverd. Zie deze foto’s.
Besteld heb ik ze bij Foto Starink in Eindhoven (zo ongeveer bij Fontys om de hoek). Die hebben ze overigens ook gewoon weer bij Olympus moeten bestellen. Ik kon toen (eind december) aan de hand van de dealerlijst op de Olympus-website geen zaak vinden die de Olympus meteen op voorraad had, de Dynabite had de 256MB-versie, maar deze microfoon ook niet.

Fred Zelders
15 jaren geleden

Wat je ook perfect kunt gebruiken is een iRiver (Mediamarkt of bijv http://www.kelkoo.nl/b/a/sbs/122701/1… of mp3shop.nl) en een Vivanco EM35 (ca 25 euro bij Mediaarkt of bijvoorbeeld http://www.hermeselectronics.nl/?Prod… ).

Pierre
15 jaren geleden

@Fred: en die zijn nog een stuk goedkoper ook! ;-)