Mijn Qtek S110 is binnen!

 Gepubliceerd door om 22:45  Tools
jan 252006
 
Qtek S110

Eigenlijk had ik vanavond nog hard aan de slag gemoeten met het voorbereiden van de Natschool-demo voor morgen tijdens de gebruikersbijeenkomst bij Fontys, maar vanmiddag kwam mijn Qtek S110 eindelijk binnen en die moest ik natuurlijk uitproberen. Het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding met mijn laptop (zodat ik zo op internet kon) bleek wat moeilijker dan gehoopt. Uiteindelijk bleek het installeren van de nieuwste versie van Microsoft ActiveSync het probleem op te lossen.
Mijn bluetooth GPS-ontvanger is overigens ook vandaag binnen gekomen, maar die hangt nog aan de oplader. Moest met de Qtek ook maar liefst 8 uur! Wordt vervolgd, eerst nog even wat voorbereiden voor morgen.

jan 252006
 
“Computerspelletjes voor jonge kinderen zijn vaak te moeilijk. Dat blijkt uit een onderzoek naar de spelervaring van 5 tot 7 jarigen door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).”

(bron)

Uit ervaring met de categorie daaronder (3 tot 5 jarigen) kan ik vertellen dat vooral ook de stappen in spellen te groot zijn. Niveau 1 (gemakkelijk) is dan vaak écht gemakkelijk, bijvoorbeeld een puzzel met drie stukjes, terwijl één niveau hoger dan opeens een klok introduceert en je puzzels heel snel moet gaan maken. Dat vergt dan dat een kind in staat is heel snel met een muis te werken om op stukjes te klikken en die op de juiste plek te leggen. Terwijl een puzzel meer dan drie stukjes, en geen klok, wel een uitdaging is die ze aan kunnen.

 Reacties uitgeschakeld voor Computerspelletjes te moeilijk voor kinderen  Tags: