SMS-NS en i-mode

 Gepubliceerd door om 08:39  Algemeen
jan 122006
 
“SMS-NS: Uw reis in eigen hand
Wanneer u uw persoonlijke reistraject(en) instelt op deze site bij ‘Mijn NS’, ontvangt u automatisch een sms-bericht bij ernstige verstoringen en geplande werkzaamheden op uw persoonlijke reistraject. Handig als u regelmatig op dezelfde tijd hetzelfde traject reist. U kunt ook gebruik maken van SMS-NS zonder persoonlijke reistrajecten in te stellen. U kunt altijd en overal zelf informatie opvragen over landelijke verstoringen of geplande werkzaamheden”

(bron)

Toen ik even op de NS-website ging kijken wat hun inschatting van de duur van de stremming was, kwam ik ook deze pagina tegen met mogelijkheden om via je mobiel info op te vragen. Is er iemand die daar al ervaring mee heeft? Werkt dat goed? En dan bedoel ik: heb je er wat aan of is het een bevestiging van wat je zelf al op het station geconstateerd had?
Lees verder….

Storingen #2

 Gepubliceerd door om 08:18  Algemeen
jan 122006
 

Ik zal niet mopperen over het feit dat ik deze week nu al voor de tweede keer niet met de trein in Eindhoven kan komen. Maar wil wel de machinist en conducteur van de trein die nu tussen Helmond en Eindhoven stil staat heel veel sterkte wensen. Het komt wellicht door de BHV-training van gisteren, maar ik begrijp niet dat iemand voor deze uitweg kiest.

Afscheid

 Gepubliceerd door om 01:01  Persoonlijk
jan 122006
 

Vandaag neem ik afscheid van mijn laptop. Na ruim drie jaar trouwe dienst wordt hij vanochtend vervangen door een nieuw, sneller model.
Natuurlijk, ik had kunnen vragen hem langer te mogen houden, maar ja het extra geheugen, de snelle processor, snellere USB-poorten voor mijn iPod en imagetank, de grotere harde schijf, het zijn allemaal punten waarop ‘de nieuwe’ beter scoort.
Maar toch, ik heb mijn studenten tijden computerpractica vaak verteld dat computers ook gevoel hebben en niet zomaar dingen zijn. En dat werd daar vaak ‘bevestigd’ als zij met veel vloeken en mopperen iets niet werkend kregen en ik de monitor een aai gaf en het programma opeens deed wat er van verwacht werd. Lees verder….