Mobiel podcasten

 Gepubliceerd door om 06:49  Edupodcast
dec 152005
 
“I see why professionals like having a ‘sound person’ on their crew. All they seem to do is hold a mike on a boom near someone or sit there with earphones twiddling dials maybe once in a while. But I wish I had one. It is very hard to write a software program that runs the first time without bugs. It’s also very hard to go into a live situation and consistently get recordings done well without experience. A studio that’s already set up is one thing, but live on location is a real challenge.”

(bron)

Ik verwijs even naar dit bericht omdat het me deed herinneren aan mijn pogingen vorige week om tijdens EduExchange audio-opnames te maken. Maar ook omdat ik me na het lezen van de stress die Dan Briclin heeft afvraag of ik ook zo door ga schieten op dit gebied. De tijd zal het leren.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Mobiel podcasten”

Reacties (1)
  1. Met een iRiver ifp795 of ifp895 (of 890/790/899/799) en een Vivanco EM35 clip-on mic van 25 euro kom je een heel eind hoor. Een lezing of een vraaggesprek opnemen is dan heel eenvoudig, je moet alleen dan het invoervolume even testen, kwestie van opnemen op normaal stemvolume en microfoonafstand, afspelen en geluidsniveau bekijken op het display.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.