Grabbr je beeldscherm naar Flickr

Grabbr is eigenlijk een gewone screengrabber zoals er veel te vinden zijn. Na installatie van dit gratis tooltje kun je hem opstarten waarna het programma als icoontje in je systeemtray zichtbaar is.
Druk je op CTRL+F12 dan wordt er afhankelijk van de instelling een kopie gemaakt van het venster of van het hele werkblad. Tot zover nog niets speciaals.
Je kunt de schermafdruk dan nog in beperkte mate bewerken. Erg handig is de “Obscure” functionaliteit waarmee je eenvoudig delen van de schermafbeelding kunt uitvegen. Met de “Crop” functie kun je de afbeelding bijsnijden tot het gewenste fragment.

De kracht zit hem echter in de integratie met Flickr. Je kunt de afbeelding namelijk een titel en omschrijving geven en er een aantal tags aan hangen. Nadat je applicatie eenmalig hebt geautoriseerd kun je met CTRL-U de afbeelding direct naar Flickr uploaden.

Grabbr screenshot Grabbr screenshot

Het was overigens wel handig geweest als het programma een melding van succesvol uploaden had gegeven. Nu had ik vier keer op CTRL-U gedrukt omdat ik dacht dat er iets niet werkte en bleek ik achteraf gewoon vier exemplaren van dezelfde afbeelding op Flickr te hebben.

Handig!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
16 jaren geleden

Een geweldig tooltje dat zeker van pas komt! Heb jij op Flickr eigenlijk al een aparte tag voor je ICT en Onderwijs BLOG?
Dan kan ik de gemaakte foto de juiste tag meegeven…
http://www.flickr.com/photos/webber/6

Willem
Willem
16 jaren geleden

Kijk nou hoe makkelijk deze tool is:
http://www.flickr.com/photos/webber/6
Heb de tag piair eraan geplakt, maar die wordt (nog) niet herkend.
Maar dit is alweer ouderwets: nu kun je een screenkastje maken en die snel bij http://www.dailymotion.com neerzetten. Hans heeft daar al uitbundig gebruik van gemaakt:-)

Pierre
16 jaren geleden

Je bedoelt zoals dit soort filmpjes ?