Zijn Amerikanen niet gek?

Amerikanen zijn niet gek Charles Groenhuijsen Amerikanen zijn niet gek
Een van de boeken die ik meegenomen had om in het vliegtuig te lezen was “Amerikanen zijn niet gek” van Charles Groenhuijsen. De recenties op Bol.com zijn niet allemaal positief, maar ik vond het een interessant boek om te lezen. Het geeft een heel genuanceerd beeld van de VS en legt ook vaak heel helder uit waarom wij de Amerikanen soms maar gek vinden en waarom de Amerikanen vaak niets van ons gek landje begrijpen. Genoeg voor één vlucht tussen Schiphol en New York.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wytze Koopal
15 jaren geleden

Ik heb het ook gelezen, op de vlucht van Amsterdam naar Orlando en uitgelezen op de terugvlucht. Vond het boek zozo. Ik vind de schrijfstijl wel vlot, maar niet super. Verder hier en daar een beetje oppervlakkig en soms juist heel erg goed en helder. Hoofdstuk over godsdienst en rol die die speelt in VS, vond ik wel verhelderend. Maar ik kan het niet meer nalezen…. Want. Stom, stom, ik heb in Amsterdam het boek in de de stoelzak voor me laten liggen.
Het was een vlucht van Delta. Heeft iemand het boek nog gevonden?

Pierre
15 jaren geleden

Klopt, sommige stukken blijven wat minder hangen, maar doordat er voldoende "o zit dat zo" momenten in zitten bleef ik doorlezen tot het einde.