Uitstel heffing MP3 Spelers

 Gepubliceerd door om 13:19  Tools
nov 082005
 
“De omstreden heffing op MP3 spelers en DVD hard disc recorders, die op 1 januari 2006 van kracht zou worden ter compensatie van gederfde inkomsten, is van de baan. De Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT), die door het Ministerie van Justitie is benoemd als gesprekspartner van de Stichting Thuiskopie en de hardwarefabrikanten, zou maandag een besluit nemen over de heffing, maar heeft daarvan op het laatste moment afgezien. Officieel heet het dat het besluit hierover is opgeschort.”

(bron)

Ik weet het, het is het bekende verhaal, maar ik wil me er toch even boos over maken: natuurlijk, er zijn heel wat illegale MP3’s in omloop (daarmee bedoel ik MP3’s waarbij de artiest geen financiële vergoeding krijgt voor het recht om die te beluisteren terwijl hij/zij dat wel verlangt), maar al die podsafe, creative commons licensed, bij iTunes gekochte, of zelf van een eigen gekochte CD geconverteerde MP3, zijn al betaald of verlangen geen financiële vergoeding. Dus ga heel snel een echte baan zoeken in plaats van te zoeken naar alternatieve manieren om zo veel mogelijk geld binnen te halen van jouw (en andermans) klanten! :evil:

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gideon
Gideon
14 jaren geleden

Goed gezegd! Daarbij komt nog dat dit alleen maar betekend dat mensen de grens overgaan om die dingetjes veel goedkoper te kopen.

Het kan echter nog erger: "If the MPAA has their way, all new devices capable of receiving video input must obey two DRM technologies, VEIL and CGMS-A … Such devices, be they DVRs, VCRs, analog input cards for a PC, etc., will have to listen for DRM markers in analog content and obey any restrictions on display or management (e.g. copying)." ( bron)

Caspar
14 jaren geleden

Ach dit is nog niks vergeleken met het Sony DRM drama, waar je zonder het te weten ‘spyware’ installeert en met geen mogelijkheid je zojuist gekochte cd op je MP3-speler kan krijgen. (Behalve als je een Mac hebt. Dat dan weer wel)

Gideon
Gideon
14 jaren geleden

Tja… DRM werkt niet en is ongezond voor iedereen, maar het ziet er zo verleidelijk uit dat veel mensen blijkbaar liever in de illusie van DRM willen geloven dan de realiteit onder ogen willen zien.

Persoonlijk gebruik ik alleen nog maar unix (MacOSX, FreeBSD, etc) dus ik heb niet veel last van malware.

3
0
Tips, opmerkingen, aanvullingen, ideeën naar aanleiding van dit bericht?x
()
x