Zelf aan de slag met GPS #2

Na de fietstest van gisteren nu een tweede rondje door Deurne maar met een andere trackinstelling en gelukkig een veel beter resultaat.
Ik heb nu het tracken ingesteld op “1 punt per 10 meter”. Je ziet daarom ook dat de punten op gelijke afstanden worden weergegeven. Wellicht heeft de bewolking en het onweer van gisterenavond ook een negatieve invloed gehad, want het resultaat is nu in ieder geval een stuk beter:

Fietsen in Deurne

De kaart is gemaakt zonder dat ik punten heb bewerkt. Wel was het zo dat de route op deze kaart in zijn geheel wat ‘verschoven’ lag terwijl hij in Google Earth wel op de juiste plek getoond werd.

Overigens was de afwijking die aangegeven werd vandaag 6-8 meter.

Kaarten gezocht
Ik weet (o.a. uit de reacties tot nu toe) dat in ieder geval Wytze en Michel ervaring hebben met GPS-ontvangers.
Mijn vraag: welke software/sites gebruiken jullie voor het maken van de achtergrondkaarten?

Vervolg
Morgen ga ik met de auto naar Heerlen, dat is dan dus een mogelijkheid om het gebruik in de auto en over langere afstanden te testen. Maar ik heb nog geen kaart om die route op af te beelden.

Als dat redelijk gaat kan ik zondag een route lopen en dan ook foto’s maken zodat ik die kan koppelen aan de GPS-gegevens. Dat doe ik waarschijnlijk maar weer in Deurne zelf, daar heb ik nu in ieder geval een kaart voor/van.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
16 jaren geleden

Hoi Pierre,
Wellicht kun je hier iets mee:
http://www.gpstm.com/
http://www.gartrip.de/index2.htm

Patrick
Patrick
16 jaren geleden

Of hiermee:
http://users.info.unicaen.fr/~mathet/

;) in mijn hobby (windsurfen) worden die apparaatjes ook al gebruikt.

duimdog
16 jaren geleden

Mijn GPS ervaring dateert alweer van een jaar of 10 geleden (!). Daarna ben ik ‘m kwijtgeraakt en heb geen nieuwe meer gekocht. Ik heb dus ook geen ervaring met de huidige software