Google Maps + Microsoft Virtual Earth = Flash Earth

OK, het draagt niet echt bij aan het verminderen van de spraakverwarring rond het hele Earth/Maps verhaal, maar Flash Earth is zó mooi, dat moet je gezien hebben (via)
Het is een (kleine en snelle) Flash-applicatie die je dus gewoon in de browser kunt bekijken. Eigenlijk kan de applicatie niet veel: het is een simpele interface naar Google Maps met uiteraard de mogelijkheid om in te zoomen, te linken etc.
Maar het mooie is dat je zonder moeite omschakelt van 1) Google Maps naar 2) MSN Virtual Earth zonder labels/lijnen en naar 3) MSN Virtual Earth met de labels en lijnen. Je positie en zoomniveau blijft daarbij exact gelijk.
Ook het inzoomen met het scrollwiel van de muis (werkte in Firefox niet in Google Maps) en het kunnen ronddraaien van de compas zijn mooie features.

Ik blijf overigens ook na het spelen met deze Flash-versie van mening dat de prestaties van Google Maps op dit moment in Europa voor wat betref satellietfoto’s nog absoluut met kop en schouders boven het aanboud van Virtual Earth uitsteken.

Nu nog iemand die iets maakt waarmee mijn Flickr-foto’s op deze Flash-versie getoond kunnen worden. ;-)