GVisit: Google Maps + Sitestatistieken.

Als je in staat bent om een IP-nummer aan een locatie te koppelen (en dat kan als je maar toegang tot de juiste databases hebt), dan is het een “kleine” moeite om die informatie ook op een Google Map weer te geven.

gvisit

GVisit doet precies dat (via). Leuk. Als je mijn bezoekers wilt zien, dan kan dat hier. Als je een donatie doet (maakt niet uit hoe groot) dan krijg je informatie over hoe je de reclame kwijt kunt raken en kun je de 100 laatste bezoekers volgen. Ik heb dat gedaan, zal nog wel laten weten hoe het er dan uit ziet. Het bedrag van 100 20 dollar per maand om de ruwe data te krijgen is me wat veel. (ik dacht toch écht dat er eerst 100 dollar stond) [update]
De upgrade is uitgevoerd, het ziet er inderdaad een stuk rustiger uit, zie hier.

Voor de wish-list heb ik doorgegeven:
* het kunnen instellen van een zoomniveau, zodat je niet steeds naar de Benelux hoeft in te zomen
* het kunnen instellen van een tijdzone (de servertijd is nu 14 uur eerder dan NL-tijd)
* het aanpassen van het lijstje met recente bezoekers zodat dat links worden die de bijbehorende popup openen (zoals op mijn vakantiekaart).