Google Maps tijdens de zomer

Natuurlijk was er de afgelopen drie weken gewoon voldoende nieuws rond Google Maps, Google Earth, MSN Virtual Earth en A9-maps. Om even bij te praten een post met een korte samenvatting.
A9-maps
Om maar met die laatste te beginnen. In tegenstelling tot Dutch Cowboys ben ik nog niet erg onder de indruk van A9-maps. De dekking is nog wel heel erg beperkt. En natuurlijk, de dingen die ze op heel kleine schaal laten zien zijn leuk, maar er is nog nergens aan te zien dat dat ook op te schalen is. Gebakken lucht dus nog vind ik.
Wél terecht lijkt me de constatering (via) dat de zoekmachines bij hun onderlinge strijd flink zullen inzetten op deze kaart-faciliteiten.

Apple van de kaart geveegd
Al drie weken geleden in het nieuws, en afgelopen vrijdag zelfs al in de papieren versie van de Automatiserings Gids het nieuws dat Microsoft het klaar gespeeld had om Apple van de kaart te vegen.

No Apple Building - Klik voor grotere versie Apple Building visible - Klik voor grotere versie

Het viel natuurlijk allemaal wel mee, Microsoft gebruikt op Virtual Earth blijkbaar oude kaarten en Google gebruikt nieuwe kaarten voor Google Maps. Dus op Virtual Earth staat het hoofdkwartier van Apple nog niet en op Google Maps wel. Overigens staat er nu ook op Virtual Earth een marker die aangeeft dat het de locatie van het Apple-kantoor is.

Nederland op de kaart gezet
Waar een klein landje groot in kan zijn: Nederlandse parlementariërs maken zich zorgen over de informatie die een terrorist kan halen uit Google Earth. Zie hier een bericht van Peter Olsthoorn hierover, dit bericht en ook hier.
De moeite waard is overigens de NCRV radio-uitzending. :-)
Google Maps reclame
Ik heb hem nog niet hier op de TV gezien, maar deze Google-Maps reclame is wel grappig. Hij staat helaas op een site met reclame/foto’s die niets met Google te maken heeft, dus daarom maar even een directe link (wmv-bestand).

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
16 jaren geleden

Wil je die link van Google Maps reclame nog even controleren? Ik kwam op een site terecht die weinig met het onderwerp te maken heeft volgens mij…

Pierre
16 jaren geleden

Sorry, ik moet zeggen dat ik me niet eens gerealiseerd had welke reclames er omheen stonden. Ik heb een directe link naar het filmpje opgenomen, al weet ik niet of die blijft werken.
Voor in het archief, de oorspronkelijke link (NSW!)

Paulo
Paulo
16 jaren geleden

Ha Pierre,

Krijg, nu je weer begonnen bent met posten, i.p.v. het bericht de reacties (comments) van anderen in mijn feedreader te zien. Enig idee hoezo??

Groet
Paulo

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Paulo,

Krijg je alleen de reacties te zien of het bericht + reacties.
Dat laatste was namelijk de bedoeling (by design).

Paulo
Paulo
16 jaren geleden

Beste Pierre,

Alleen de reacties dus. Als reader gebruik ik trouwens al zeer lang Active Refresh. Gek genoeg doet Sage het binnen Firefox weer wel goed, dus zoals door jou bedoeld.

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Paulo,

Zou je kunnen kijken of het probleem in Active Refresh nu opgelost is?

Paulo
Paulo
16 jaren geleden

Beste Pierre,

Het probleem is m.i. opgelost. Ook in Active Refresh worden nu bericht en reacties, zoals bedoeld, weergegeven.