Naar Antwerpen

Ik ben de rest van de dag offline. Het is weer tijd voor ons jaarlijkse afdelingsuitje. We gaan naar Antwerpen. De rest van het programma is “geheim”. Wat we weten is dat “Het programma is dit jaar deels aanbod- en deels vraaggestuurd, leerzaam, interessant, cultureel, ludiek, spannend met de volgende kenmerken:
* het ochtendprogramma heeft een studieus karakter met een bezoek aan een buitenlandse Hogeschool;
* het middagprogramma heeft een speels-cultureel karakter;
* het avond programma heeft een spiritueel-culinair karakter;”
Ik neem dus aan dat we vanochtend eerst bij de Hogeschool van Antwerpen langs gaan, vanmiddag een speur-/wandeltocht door Antwerpen moeten uitvoeren en vanavond gaan eten in een omgebouwde kerk of zo (is overigens maar een gok).
Anyway, als je vandaag in Antwerpen bent en een groep van zo’n 30 Hollanders voorbij ziet/hoort komen dan was je vooraf gewaarschuwd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
16 jaren geleden

‘eten in een omgebouwde kerk’
ja, ja…
Spiritualiën is gewoon een ander woord voor zéér geestrijk vocht, toch?
Hoe dan ook, amsuseer je!

Smetty
16 jaren geleden

Die omgebouwde kerk hoor ik alleen in verhalen van Nederlanders terug komen (zoals mijn eigen exemplaar, voor u protesteert ;-)). Zou wel een spectaculaire tent zijn, met paarden en zo die ze binnen brengen in de eetzaal.
Iets anders. Willen jullie een datum prikken voor een edublogs be+nl meeting in Antwerpen(september, oktober)?

Pierre
16 jaren geleden

De hogeschool was de Lessius Hogeschool, de stadswandeling klopte wel met mijn voorspelling (foto’s volgen), het eten was toch niet in een omgebouwde kerk, ben eigenlijk vergeten te vragen wat het restaurant precies met "spiritueel-culinair" te maken had. Wellicht gewoon de ruime beschikbaarheid van drank?

Een datum prikken lijkt me een goed plan. Ik heb even snel de treinplanner internationaal bekeken. Antwerpen is ook vanuit Nederland nog redelijk met de trein te bereiken (duurt alleen langer). Voor de mensen die niet in Antwerpen willen blijven slapen is 20:31 uur (Sittard) of 21.31 uur (Enschede / Utrecht / Deurne) de laatste trein terug. Reis duurt met OV tussen de 3 en 4 uur naar de verschillende plekken in NL. Een middagmeeting op een zaterdag zou dan waarschijnlijk het beste zijn.
Een wild voorstel: zaterdag 17 september van ongeveer 13:00 uur tot een uur of acht ’s avonds?

Smetty
16 jaren geleden

Klinkt als een goed voorstel.

Nemen we dan 17 september of wil je nog checken met een paar personen?

Zodra de datum vastligt zet ik het op de weblog. Want de komende weken zijn veel onderwijsmensen op verlof.