Gevaarlijk drankje

 Gepubliceerd door om 15:15  Algemeen
jun 222005
 

Even een off-topic post over ALT-I-LAB 2005. We worden hier goed verzorgd, niet alleen is er wireless en zijn er overal (dus ook in de zalen waar de sessies zijn) voldoende verlengkabels zodat iedereen zijn laptop kan aansluiten (en daarmee is aan de basisbehoeften voldaan), maar er staan ook overal flessen water (“gently carbonated” en delightfully still”) op de tafels. Daar tussen staat dan een fles met iets dat lijkt op sinaasappelsap (zie hieronder) of citroensap.

ALTILAB2005 040 ALTILAB2005 041

Wat de buitenlanders niet weten (en ik overigens ook niet bij mijn eerste glas) is dat het absoluut niet de bedoeling is dat puur te drinken. Het moet minimaal vier keer verdund worden, maar de meeste mensen verdunnen het nog veel meer. Puur drinken zorgt er niet alleen voor dat je alleen maar meer dorst krijgt, maar is ook ongezond omdat je de verschillende conserveringsmiddelen die er in gebruikt worden in een veel te hoge concentratie binnen krijgt.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
15 jaren geleden

Het fenomeen "limonadesiroop" is hier ook wel bekend. Maar ik neem toch aan dat één slok wel genoeg is om te weten hoe of wat?

Pierre
15 jaren geleden

Nou toch niet helemaal. Ten eerste zijn er heel wat zaken daar die anders smaken dan je gewend bent (het lijkt dus wel of je in het buitenland bent) en het is ook weer niet zo goor als dat pure limonadesiroop smaakt.
Overigens, ik heb in Nederland nog nooit een fles limonadesiroop op een tafel zien staan tijdens een internationaal congres (want dat was het immers).