Paparazzi

 Gepubliceerd door om 23:02  Film en Boek
apr 222005
 

Paparazzi Paparazzi Omdat we Ice Age al gezien hadden, hebben we naar Paparazzi zitten kijken. Het is heel aardige actiefilm met een aantal verassende stukken erin. Wellicht wat ver gezocht en die detective Burton moeten ze maar snel met pensioen sturen voordat het helemaal een nep-Columbo wordt. Het verschil is dat Bo Laramie bij de echte Columbo op het einde in de boeien zou zijn geslagen omdat hij eigenlijk wel erg veel slordigheidjes begaat. Het zal daarom ook wel zijn dat het niet écht een thriller wordt.

 Reacties uitgeschakeld voor Paparazzi  Tags:

IPv4 en IPv6

 Gepubliceerd door om 20:11  Internet
apr 222005
 

Via de Edusite wordt vandaag nog maar eens aandacht gevraagd voor IP versie 6, de opvolger van het huidige systeem van IP-nummers voor computers. SURFnet schrijft daar het volgende over:

“IPv6 (IP versie 6) is de opvolger van IPv4, de op dit moment meest gebruikte versie van het internet protocol. IPv4 kent een aantal problemen, waaronder de beperkte hoeveelheid adresruimte. IPv6 lost veel van deze problemen op en kent daarnaast een aantal nieuwe mogelijkheden. De verwachting is dat IPv4 en IPv6 lange tijd naast elkaar zullen bestaan, maar dat IPv6 uiteindelijk IPv4 geheel zal vervangen.”

(bron)

Vervelend is alleen dat je als ‘gewone klant’ er zo bitter weinig aan kunt doen. En voor een ADSL-provider is IPv4 in combinatie met NAT voorlopig prima werkbaar en kost een overstap dus alleen maar geld. Ook voor een gemiddelde universiteit of hogeschool valt het allemaal wel mee. Die hoeven geen NAT te gebruiken, maar hebben voldoende publieke IP-adressen voor de PC’s en servers die ze hebben.

 Reacties uitgeschakeld voor IPv4 en IPv6  Tags: