Webcam met ingebouwde cameraman

Ik heb de webcam die ik besteld had nu eindelijk ook binnen. Eigenlijk had ik die al afgelopen maandag willen gebruiken tijdens het overleg met Sybilla en Gerard, nu moet het wachten tot een volgende gelegenheid.
De webcam, een Logitech Notebook Pro, heeft “Automatic Face-Tracking”. En dat is ontzettend maf.

Het betekent namelijk dat de webcam probeert om jouw gezicht in beeld te houden. Ga je bijvoorbeeld dichter bij de webcam zitten, dan zal de camera een beetje uitzoomen zodat je hoofd er nog op past. Ga je wat naar rechts of links verzitten, wordt er eveneens gezoomd.
Het lijkt wel alsof je een privé cameraman bij je webcam geleverd krijgt.

Nou ja, een junior cameraman, man ook de webcam slaat af en toe de plank mis. Het kwam vandaag een aantal keer voor dat hij opeens op een stukje van mijn trui probeerde in te zoomen. Als ik dan even met mijn hoofd bewoog en wat zei, dan zoomde hij weer goed in op de spreker. Het risico van zeeziek worden is wel aanwezig.

Ander onhandig punt is dat de webcam prima op een laptop geplaatst kan worden, maar niet/nauwelijks op een gewoon scherm, zelfs niet op een TFT-scherm. Die zijn namelijk allemaal veel te dik. Daardoor kun je de webcam er niet (zoals bij de laptop) aan de monitor hangen. En een voetje heeft hij niet, dus het is hangen of niets.
Maar voor een laptop is hij prima: hij wordt geleverd met een klein doosje erbij waarin je de webcam onderweg kunt bewaren. Hij heeft voldoend aan de USB-kabel, geen aparte adapter, hij is licht en handzaam. En de beeldkwaliteit is goed.
(14 uur in bezit)