ELGG – personal learning landscape

“Elgg is a fully featured electronic portfolio, weblog and social networking system, connecting learners and creating communities of learning. For more information on e-portfolios, see the ERADC weblog – or just sign up and experiment!”

(bron)

Toen ik de combinatie van ‘electronisch portfolio’, ‘weblog’ en ‘social networking system’ zag was ik meteen nogal sceptisch over het product. Het kon niet meer dan een halfbakken poging zijn om een paar ‘moderne’ dingen te combineren.
Na het bekijken van de demo-filmpjes is mijn voorlopige conclusie echter dat het een goed geslaagde poging is om deze drie functionaliteiten te combineren. Vooral de combinatie van het zelf groepen maken van ‘vrienden’ en die groepen meteen kunnen gebruiken om de toegang tot het weblog te regelen ziet er heel geslaagd uit. Zoals te verwachten blijft er het nodige te wensen op elk van de drie deelgebieden. Maar als je op zoek bent naar ideeën over hoe de samenhang vorm kan krijgen zijn de filmpjes zeker de moeite waard.