BSA v.s. open standaarden

 Gepubliceerd door om 07:34  Tools
feb 202005
 

Via Tweakers kwam ik bij The Register waar de BSA (Business Software Alliance) zich (heel kort) mag uitspreken tegen het gebruik van Open Standaarden door de Europese Overheid.

“‘We are concerned that by defining open standards in this way, the Commission will actually exclude many standards essential to achieving interoperability, and the initiative will prove to be counterproductive,’ Müller told eWEEK.com. ‘We’d like it to be revised to be in line with reality – with the practices of the major standards organizations.’
He also argued that a distinction needed to be drawn between open standards and open source: ‘It is a false assertion to say open standards must be implemented in open source,’ he said”

(bron)

Grappig, maar ook begrijpelijk, dat de BSA zich hier druk om maakt. En natuurlijk ligt het helemaal niet zo zwart-wit. Ja, het klopt dat als alleen open standaarden gebruikt zouden mogen worden we praktische problemen krijgen, maar het ELF-document waar naar verwezen wordt zegt dan ook:

“To attain interoperability in the context of pan-European eGovernment services, guidance needs to focus on open standards.”

(bron)

En dat klinkt al een heel stuk minder eng. Want “focussen” op iets betekent zoiets als de voorkeur geven aan indien het een alternatief is, of bijvoorbeeld een open-alternatief laten ontwikkelen voor. Begrijpelijk is het wel dat de BSA zich hier druk om maakt. Zoals ze zelf ook aangeven worden open standaarden en open source te vaak ten onrechte in één adem genoemd. En de BSA komt op voor de rechten van een groep belangrijke gesloten source-leveranciers die hiermee steeds verder in het verdomhoekje komen. Maar met dit soort signalen lijken ze juist het vooroordeel dat gesloten source en open standaarden niet samen gaan te bevestigen. Niet slim dus. Er zijn namelijk veel betere manieren om het tegendeel daarvan aan te tonen: gewoon die open standaarden implementeren!

Screencapture-tools met elkaar in de slag

 Gepubliceerd door om 00:08  Tools
feb 202005
 

Wink v.s. Demo Builder v.s. Captivate

Vandaag ben ik aan de slag geweest met het Demo Builder en Macromedia Captivate als mogelijke alternatieven voor het gratis Wink. Alledrie de tools hebben als belangrijkste doel het maken van demonstratie/instructie-filmpjes op basis van schermafdrukken. Filmpjes is overigens niet helemaal het juiste woord, het gaat in dit geval om SWF-bestanden (‘Flash-bestanden’).
Hoewel Wink veel mogelijkheden biedt, zeker als je bedenkt dat het gratis is, blijkt dat een demo zonder geluid in een presentatie mét geluid “vreemd” aanvoelt. Belangrijke concurrent is Macromedia Captivate (zie ook dit bericht). Afgelopen week kwam ik nog een tweede kandidaat tegen: Demo Builder. Demo Builder lijkt veel op Captivate, maar is goedkoper in aanschaf. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Screencapture-tools met elkaar in de slag  Tags: