feb 082005
 

In de discussies over copyright e.d. de afgelopen dagen is op een aantal plaatsen (nee, geen links) blijk gegeven van onbegrip over de relevantie van de vraag “wat mag en wat mag niet”. Voor mij was dat eigenlijk juist aanleiding om er maar juist niet meer over te schrijven.
Toch wil ik de link naar dit Informationweek artikel hier bewaren omdat het voor mij als blogger die regelmatig over aan mijn werk gerelateerde zaken blogt een relevant artikel is om bij de hand te houden. Het raakt namelijk aan het punt wat ik in mijn vorige post hierover aanstipte: wie is de eigenaar van het materiaal dat ik hier post. Nu bloggen ook bij mijn werkgever een onderwerp is waar men mee aan de slag gaat (waar mee gepilot wordt) en iets is waar ik meer dan eerst ook vanuit mijn gewone functie mee te maken krijg, komt het bloggen zelf meer in de buurt van “werkzaamheden in het kader van mijn functie”. Zeker als ik bijvoorbeeld presentaties gebruik die ik ook voor mijn werkgever gebruik. Maar als het onder werkzaamheden in het kader van mijn functie valt, dan is wat ik hier schrijf niet meer van mij, maar van mijn werkgever. Ik denk dat ik maar eens moet gaan kijken hoe ik dat intern formeel netjes regel *voordat* het een probleem wordt. (getipt door Darren Cannell die het weer van Joanne Tzanis had)

Nuttige downtijd

 Gepubliceerd door om 12:01  Internet
feb 082005
 

Ik was zojuist aan het mopperen op het feit dat mijn ADSL-verbinding er vier minuten uit lag. Een bezoek aan de webinterface van mijn ADSL-modem laat echter zien waarom dat waarschijnlijk zo was. Er staat nu namelijk: Data Rate download 3200kbps, upload 768kbps. Dat betekent dat de aangekondigde snelheidsverhoging doorgevoerd is. Dat is mooi, want nou kan ik hem nog testen om te zien of ik hier mee tevreden ben of toch (zoals ik van plan was) de overstap op SURFSnelADSL nog maak.
Update: Overigens geeft Speedtest.nl op het moment op mijn laptop (wireless verbonden) een snelheid aan van 2500kps download en 543kps upload. Dat is niet slecht, omdat dat na aftrek van de capaciteit die de websites verbruiken is.

Ask Jeeves en Bloglines!

 Gepubliceerd door om 07:33  Internet
feb 082005
 
“Ask Jeeves has acquired Bloglines, and we’re excited about becoming the newest member of their portfolio of web services. We view this as a huge step forward for Bloglines, and a chance to achieve our mission of making RSS news reading and blogging a part of everyone’s internet experience.”

(bron)

Op bloglines staat de bevestiging van het gerucht: Ask Jeeves heeft Bloglines overgekocht.

 Reacties uitgeschakeld voor Ask Jeeves en Bloglines!  Tags: